Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayEnkazın Yüzde 95 Temizlendi

Enkazın Yüzde 95 Temizlendi

 

Hatay’da geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından, yıkılan veya ağır hasar gören 83 bin yapının yüzde 95’i için enkaz temizleme çalışmaları tamamlandı. Vali Mustafa Masatlı, Antakya ve Defne ilçelerindeki kültür varlıkları ve mahkeme kararı bekleyen binalar haricinde tüm yapıların enkazının temizlendiğini belirtti.


Vali Masatlı, imar ve inşa çalışmalarının hızla devam ettiğini vurgulayarak şubat ayına kadar 7 bin deprem konutunun tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulacağını açıkladı.
Hatay, geçen yılın Şubat ayında meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri oldu. Özellikle Defne merkezli 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki sarsıntılardan sonra kamu binalarının da içinde bulunduğu 83 bine yakın yapıda yıkım veya ağır hasar meydana geldi.

 

Vali Masatlı, “Depremler itibarıyla yıkık ve ağır hasarlı bina sayımız 80 bin 323’tü. Yaklaşık 2 bin 500 de
kaçak bina tespit ettik. Bu 83 bin binadan yüzde 95’inin enkazını temizledik. Binaların yıkım ve enkaz kaldırma işleminden sonra imar ve inşa aşamasına geçtik.” şeklinde konuştu.

Vali Masatlı, ‘’Vatandaşlarımız bize güvensin’

Vali Masatlı tarihin en büyük felaketiyle karşı karşıya olduklarını belirterek, “Yaralarımızı sarmaya, insanlarımızı normal hayata döndürmeye başladık. Onlar bize güvensin ve morallerini yüksek tutsunlar. Vatandaşlarımız dezenformasyona karşı da dikkat etsinler.” çağrısında bulundu.
Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki 105 tarihi yapıdan 71’inde yıkım veya ağır hasar meydana geldiğini ifade eden Masatlı, bu yapıların çalışmalarının da titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER