Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneOkullar "Yağmur’un Şarkısı’nı" söyleyecek

Okullar “Yağmur’un Şarkısı’nı” söyleyecek

6 Şubat’taki depremde hayatını kaybet Hatay’ın Defne ilçesinde, 7. sınıf öğrencisi Yağmur Rifaioğlu’nun yazdığı çocuk şarkısı sözleri öğretmenleri tarafından bestelendi.

‘Yağmur’un Şarkısı’ adıyla bestelenen eser, depremin yıldönümünde birçok okulda aynı anda seslendirilecek.

 

 

 

Yağmur Rifaioğlu’nun anısına düzenlenecek etkinlik, 6 Şubat günü saat 10.00’da Sümerler Ortaokulu’nda gerçekleşecek. Etkinlik, “Yağmur için söyle” başlığıyla duyuruldu ve birçok okul, “Depremde hayatını kaybeden bütün çocuklar için ‘Yağmur’un Şarkısı’nı söylüyoruz” açıklamalarıyla etkinliğe destek verdi.

Yağmur’un müzik öğretmeni Nezahat Göztepe, öğrencisini şu şekilde anlattı: “Yağmur, müzik, şiir ve tiyatro gibi her türlü faaliyette yer alan çok gönüllü, girişken ve doğal bir çocuktu. Annesi okul öncesi öğretmeniydi ve Yağmur, çocuk şarkıları yazarak müzik sınıfımızı hiç boş bırakmazdı. Depremin ardından Yağmur’un yazdığı şarkı, birçok etkinlikte seslendirilerek adeta bir simge haline geldi.”

Yağmur’un müzikal zekasına sahip olduğunu belirten öğretmeni Göztepe, etkinlik için hazırlanan “Yağmur’un Şarkısı”nın depremde kaybedilen tüm çocukların anısına bir armağan olduğunu ifade etti. Sezgin Suna hocanın da desteğiyle, şarkının festivallerde seslendirilerek geniş kitlelere ulaştığını söyleyen Göztepe, “Amacımız Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışarak Bakanlığa ulaşmak. Sadece sosyal medyada yaptığımız duyuruya yurdun dört yanından, hatta Almanya’dan destek aldık. Artık daha çok insana ulaşmak istiyoruz. Hem Yağmur unutulmamış olur, hem de bütün çocuklarımızı birinci yılda anmış oluruz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER