Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunTahkimata rağmen deniz taşıyor…

Tahkimata rağmen deniz taşıyor…

 

 

Yüzyılın felaketine neden olan Kahramanmaraş Merkezli 6 Şubat depremleri sonrası zemini çöken İskenderun sahilinde, kentin deniz suyu taşkınlarına karşı tahkimat çalışmalarıyla alınan önlemlerin yetersiz kaldığı gözlendi. Ancak özellikle İskele ve Atatürk Anıt alanı arkasında devam eden deniz suyu sızıntısı Bayram ve sonrasında da bölgede su birikintisine neden oldu. Sızan deniz suyu iskele önünü göle çevirdi, Atatürk anıt arkası ve önüne kadar taşan su birikintisi dikkat çekiyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından zemin çökmesi yaşanan İskenderun sahilinde, kentin deniz suyu taşkınlarına karşı tahkimat çalışmaları son aşamaya gelmiş olsa da, özellikle İskele ve Atatürk Anıtı arkasında devam eden sızıntılar endişe yaratıyor.

Bayram süresince sahilde gezen vatandaşlar, özellikle Atatürk Anıtı arkasında karşılaştıkları sızıntılar nedeniyle zor anlar yaşadı. Kimileri ayakkabılarını ıslatmayı göze alarak geçiş yaparken, bazıları çocuklarını kucağına alıp suların üzerinden geçmek zorunda kaldı.

Bu arada İskenderun Belediyesi tarafından, Türk Askerinin Hatay’a geçişi 5 Temmuz gurur günü dolayısıyla düzenlediği geleneksel festival için konser yeri olarak düşünülen Atatürk Anıt alanında sızıntı suyun birikmeye başlaması ise şimdiden idareyi düşündürmeye başladı.

Belediyenin festival konserleri için düşündüğü Anıt alanının dışında alternatif yer belirleyip belirlemeyeceği yönünde henüz bir açıklama yapılmadı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER