Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaEğitimLGS tercihleri için dikkatli adımlar atın

LGS tercihleri için dikkatli adımlar atın

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) LGS tercih kılavuzu yayımlandıktan sonra, öğrenci ve ailelerin tercih sürecine dair dikkatli adımlar atması önem taşıyor. Tercihler 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve sonuçlar 24 Temmuz’da açıklanacak.

Eğitim uzmanları ve rehber öğretmenler, bu süreçte öğrencilerin istedikleri okulları detaylıca araştırmalarını ve gerektiğinde uzman danışmanlık almayı öneriyorlar. Emin Adımlar  Eğitim Kurumu Rehber Öğretmeni Öykü Merve Yaşar, tercih sürecinde bazı önemli noktalara dikkat çekerek şunları paylaştı:

“Yerel Tercih (Mali Tercih): İlk tercihin yerel tercih olarak yapılması gerekiyor. Bu tercih, öğrencinin bulunduğu adres yakınında bir okulu tercih etmesini sağlıyor.

Genel Tercihler: Öğrenciler, kendi alanlarına uygun olarak Anadolu liseleri, meslek liseleri veya fen liseleri gibi okulları tercih edebilirler. Toplamda 5 tercih hakkı bulunuyor ve bunların tamamını kullanmak zorunda değiller.

Sınav Puanı İle Tercih Yapma: Merkezi tercihte öğrenciler, sınav puanlarına göre tercih yapabiliyorlar. İl içinde veya il dışında, genel yüzdelik dilimlerini kullanarak tercihlerini belirleyebiliyorlar.

Pansiyonlu Okullar: Yüksek yüzdelik dilimlere sahip öğrenciler ve fen liseleri tercih edenler, şehir dışındaki okulları pansiyonlu olarak tercih edebilirler.

Deprem Bölgeleri Avantajı: Bu yıl, deprem bölgelerine yönelik kontenjan avantajı tanındı. Bu kontenjan hakkı, deprem bölgelerinde zor şartlarda eğitim alan öğrenciler için önemli bir fırsat sunuyor.”

Öğrenci ve ailelerin tercih sürecinde doğru sorular sormalarını ve detaylı araştırma yapmalarını vurgulayan Öykü Merve Yaşar “Özellikle ilk tercihte yer alacakları okulu, uzun vadeli olarak düşünmeleri ve pansiyonlu kalma imkanını göz önünde bulundurmaları önem taşıyor. LGS tercih sürecinde sağlıklı bir karar verebilmek için, öğrencilerin ve ailelerin bu tavsiyelere dikkatle uymaları gerekiyor” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER