Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİdlip ülkemiz için tehlike üretiyor

İdlip ülkemiz için tehlike üretiyor

Emekli General ve Öğretim görevlisi Dr .Naim Babüroğlu sosyal medya hesabından yaptığı bir değerlendirmede İdlip’i küçük  Afkanistan olarak değerlendirerek “İdlip şehrini   benzeterek “İdlib, IŞİD, El Kaide türü terör örgütlerinin toplandığı tehdit üreten bir coğrafya.” dedi
Babüroğlu değerlendirmelerine şöyle devam etti.
İdlib, Suriye yüzölçümünün yüzde 5’i kadar. Türkiye (Hatay) ile 130 kilometrelik sınırı var. İdlib, IŞİD, El Kaide türü terör örgütlerinin toplandığı tehdit üreten bir coğrafya.
-BM’in 15 Temmuz 2019 tarihli raporunda, “Yabancı terörist savaşçıların en yoğun toplandıkları iki bölgenin İdlib ve Afganistan olduğu” belirtiliyor. Ayrıca, “Yabancı terörist savaşçıları açısından dünyanın en büyük çöplüğü haline geldiği” kaydediliyor.
-BM Raporu, aslında şu gerçeğin altını çiziyor: Türkiye’yle 130 kilometre sınırı bulunan İdlib, ABD tarafından Küçük bir Afganistan’a dönüştürülmüş durumda.
-Türkiye, Küçük Afganistan’la komşu olmak istemeyeceğine göre, Rusya ve Suriye ile görüşüp bu tehdidi yok etmeli. Kimse Küçük Afganistan’la komşu olmak istemez.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER