Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaPayasKaynaklar yandaşlara aktarılıyor

Kaynaklar yandaşlara aktarılıyor

CHP Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, geçim sıkıntısı günden güne artarken en düşük emekli maaşının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesini; “Kaynakları emekçinin, emeklinin cebinden alıp bir avuç yandaşa aktarıyorlar” sözleriyle eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, milyonlarca emeklinin yüzde 0 zam almasının ardından en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını eleştirdi.
AKP yarattığı adaletsizliklere dikkat çeken Başkan Keskin, “Toplumun her kesiminde eşitsizlik ve adaletsizlik artıyor. Emeklilik sistemini alt üst eden AKP döneminde ‘kök aylık’ diye bir kavram çıkarıldı. Maaş artışı yapmamak için bin bir türlü ayak oyunu yapan AKP, tüm sistemi mahvetti. TÜİK’in bin bir numarası ile en düşük emekli maaşına 0 zam yaptılar. Şimdi de 2 bin 500 liralık artışı bir lütuf gibi sunmaya çalışıyorlar. AKP yoksulluk sınırını 65 bin 874 TL’ye, emekli aylığını 12 bin 500 liraya çıkardı. Saraylarda yaşayanlar emekliye, emekçiye yoksulluğu reva görüyor. Ülkenin kaynaklarını bir avuç yandaşa peşkeş çekiyor. AKP ülkeyi yönetemiyor. Yarattıkları krizin bedelini sandıkta ödeyecekler. Geçim yoksa seçim” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER