Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİktidar'ın kalıcı konut sözü yalan oldu

İktidar’ın kalıcı konut sözü yalan oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, depremin ilk gününden itibaren umut satan iktidarın geçen 18 ayda görevleri gereği yapmaları gereken konutları hâlâ yapmadığına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, Hatay’ı da yıkan 6 Şubat deprem felaketinin üstünden geçen 18 aya rağmen iktidarın verdiği kalıcı konut sözünü tutmadığını söyledi.


Geçen sürede kira yardımlarının da kesildiğini anımsatan Başkan Keskin, “Depremde sevdiklerini kaybeden Hataylı, yazın susuz kaldı, sıcaktan yandı. Kışın sel suları altında soğukta dondu. Haşerelerle boğuşmak zorunda bırakıldı. Bizim insanımız bunu hak ediyor mu?” diye sordu.

KALICI KONUTLAR BEDELSİZ TESLİM EDİLSİN

Ekonomik krizin en çok da depremzedeleri etkilediğine işaret eden Başkan Keskin, depremzedelerin taleplerini şöyle sıraladı: “Depremin ilk gününden itibaren umut sattılar. Felaketin üzerinden 18 ay geçmesine rağmen görevleri gereği yapmaları gereken konutları hâlâ yapmadılar. Hatay’da 254 bin 195 konut yapacağız demişler, bugüne kadar 3 bin 614’ünü teslim etmişler. Depremzede kalıcı konutları bedelsiz istiyor. Sahip olduklarını enkaz altında bırakan depremzede borçlanmak istemiyor. Az hasarlı ve orta hasarlı binaların yıkılmasını kabul etmiyor. Kira desteğinin evler teslim edilene kadar devam etmesini istiyor. Nitelikli barınma sorunu bir an önce çözülmelidir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER