Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunRezerv Alanı'nda yaşanan sorunlar bitmedi

Rezerv Alanı’nda yaşanan sorunlar bitmedi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Mustafa Kemal Mahallesi’nde, rezerv alanlarında devam eden inşaat çalışmalarının yarattığı olumsuzluklara dikkat çekildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi ve Hatay Tabipler Odası yönetim kurulu üyeleri, bölgede yaşanan sorunları kamuoyuna duyurdu.

İHD İskenderun Şubesi eş başkanı Ayden Kılınç, deprem sonrası yaşanan sorunlara çözüm üretilmediğini belirterek, “İskenderun’da yaşadığımız toz bulutlarının ne kadar etkili olduğunu anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bu sorunun çözülmesi adına herhangi bir adım atılmadı” dedi.

Hatay Tabipler Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Ümit Oğur ise, felakete dönüşen doğal afetin ardından yaşanan süreçlerin beklenenden çok daha uzun sürdüğünü vurgulayarak “Önce yıkımlar, ardından molozların kaldırılması, hasarlı binaların yıkımı ve çevre kirliliği gibi süreçler uzun sürdü. Özellikle rezerv alanlarında ve yerinde dönüşüm bölgelerinde çıkan toz, kontrolsüz işlemler ve çevre kirliliği, halk sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir” diye konuştu.

Dr. Oğur, aşırı tozun solunum yolu hastalıklarına neden olabileceğine dikkat çekerek, “Toz, astım, kronik bronşit gibi hastalıkların artmasına yol açabilir. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve solunum hastalığı olan kişiler risk altındadır. Uzun dönemde, solunum yolu kanseri ve diğer kanser vakalarının artış gösterebileceği bilimsel olarak öngörülmektedir” şeklinde konuştu.

STK temsilcileri ve sağlık uzmanları, bu sorunlara dikkat çekmek ve halk sağlığını korumak için yetkililerden daha fazla önlem alınmasını talep ediyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER