Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneBiz 6 Şubat’ta öldük, bizi buraya gömün’

Biz 6 Şubat’ta öldük, bizi buraya gömün’

Defne ilçesi Ballıöz Mahallesi’nde Çiğdem Arslan’a ait tapulu zeytinlikler bir ay önce Toygarlı Toplu Konutları (TOKİ) için sahibinden habersiz şekilde kamulaştırıldı ve zeytin ağaçları kesildi.

32 zeytin ağacı kesilen Arslan, kalan ağaçları için zeytin nöbetine başladı. İki hata sonra nöbete çadırla devam eden Arslan, 28 gündür nöbette. Ancak Arslan’ın yanına bugün kaymakamlık tarafından polis gönderildi.

‘ORTADA RESMİ BİR KAMULAŞTIRMA YOK’

Kendisiyle görüşen polisin TOKİ için yol yapılacağını, devletin herkesin hakkını vereceğini söylediğini vurgulayan Arslan, “Ben günlerdir çadırda nöbet tutuyorum. Yukarıdaki işleri bittiği için benim çadır kurduğum tarafa geleceklerini biliyordum. Her gün çeşitli STK ve siyasi partiler bana desteğe geliyor. Bugün DEM Parti ve Mersin milletvekillerinden oluşan bir heyet geldi. Heyet gittikten sonra polis geldi ve çadırı kaldırıp, eylemi bitirmemi istedi. Devletin hakkımızı vereceğini, yol yapılması gerektiğini anlattı. Bu iş, resmi bir kamulaştırma değil. Ne bize evrak verildi ne de Ankara’dan bir onay alındı. Yasal bir işlem olmadığı için bize hakkımız da verilemez. İkincisi, biz parasında değiliz. Onlara ‘Toprağımızı vermek istemiyoruz. Biz 6 Şubat’ta öldük, bizi buraya gömün’ dedim” şeklinde konuştu.

‘ZEYTİN AĞAÇLARI TAŞINABİLİRDİ, KESTİLER’

Çiğdem Arslan, 14’ü çadır olmak üzere toplam 28 gündür zeytinliklerinin kesilmemesi için direniyor. Arslan gibi zeytinliği kesilen 30’a yakın aile var. Zeytinleri kesilen 19 kişi usulsüz kamulaştırma ve zeytin kesimine karşı dava açtı. Birçok aile geçimini zeytinliklerden sağlıyor. Geçtiğimiz haftalarda aileler kepçeleri durdurarak, eylem yaptı. Fakat bir süre duran kepçeler tekrar çalışmaya başladı. Bu işte iyi niyet olmadığını söyleyen Arslan, şöyle konuştu: “Bize haber vermeden ağaçları kestiler. Bu zamanlarda zeytinler toplanacaktı, toplayamadık bile. Yol yapılacak diye haber verilseydi, zeytinlerimizi toplasaydık, ardından ağaçlar başka yere taşınsaydı iş başka olurdu. Ağaçların kestiler ama ne yaptılar o da belirsiz. Şu an her şey usulsüz ve yasa dışı. Ne olursa olsun buradan çıkmayacağım.”

r.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER