Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Reyhanlı Meslek Yüksekokulu binasında açılan TÖMER irtibat bürosu ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Veysel Eren’in talimatı ile açılan TÖMER irtibat bürosu Müdür Doç. Dr. Hüseyin Kürşat Türkan yönetiminde Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Gör. Nurullah Karaoğulları’nın koordinasyonu ile faaliyet gösterecek.
Merkezin amacı; Türk dilinin tarihte ve bugün konuşulduğu ve yazıldığı bütün eski ve yeni kollarını araştırmak, ana dili ve yabancı dil öğrenme-öğretme yöntem ve tekniklerini geliştirerek bunları uygulamak, Türk topluluklarının, farklı coğrafyalarda oluşturdukları dil, tarih ve edebiyat eserleri gibi kültür eserlerini ve Türk kültürünün çevre kültürlerle olan dil münasebetlerini araştırmak, yabancılar ile Türk soylulara Türkiye Türkçesini öğretmek ve bu alanla ilgili her türlü faaliyette bulunmaktır.
Depremden sonra ayağa kalma mücadelesi veren bir şehrin aynı şekilde Üniversitesi olan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Veysel Eren’in destekleri ile açtıkları Reyhanlı TÖMER irtibat bürosu ile faaliyette olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek sözlerine başlayan MKÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Kürşat Türkan açıklamasında:” Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tömer’in tanıtım toplantısı Reyhanlı ilçemizde lise rehber öğretmenleri ve idarecilere yönelik olarak 20 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilmiş, MEM şube müdürü Menderes Tunç ve Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü Prof. Dr. Mehmet Duruel’in de iştirak ettiği toplantıda MKÜ TÖMER tanıtılarak Reyhanlı’da açılması planlanan TÖMER ofisi hakkında bilgiler verilmişti. Toplantıda ayrıca katılımcılarla fikir alışverişinde bulunularak MKÜ TÖMER biriminin şehre yapabileceği katkılar tartışılmıştı.
Bu toplantının ardından kısa bir süre içerisinde MKÜ harekete geçti ve Reyhanlı Meslek Yüksekokulu binasında bir TÖMER irtibat bürosu açtı. Başta yabancı dil olarak Türkçe öğretimi kursları olmak üzere pek çok eğitimin artık hem kampüste hem de Reyhanlı’da bulunan bu büroda gerçekleşeceğini; ilgililerin gelişmeleri MKÜ TÖMER sosyal medya hesabından ve resmî web sitesinden takip edebileceklerini, e-posta yoluyla kurslar ve diğer faaliyetler hakkında bilgi edinebileceklerini söylemek istiyorum. Depremden sonra şehrin yeniden ayağa kalkmasında üniversitenin öneminin altını çizerek TÖMER faaliyetlerinin bu noktada büyük katkılar sağlayacağını bir kez daha yineliyorum. Reyhanlı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundaki TÖMER irtibat bürosunda Dr. Öğr. Gör. Nurullah Karaoğulları’nın bulunacağını, ilgililerin ve öğrencilerin Karaoğulları’ndan yüz yüze bilgi alabileceğini belirterek Reyhanlı TÖMER irtibat bürosunun Üniversitemize, Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.