Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Hayatımda gördüğüm en büyük ağaç katliamlarından biri Karayolları arazisinde yaşanıyor

“Hayatımda gördüğüm en büyük ağaç katliamlarından biri Karayolları arazisinde yaşanıyor


İskenderun ilçesinin kent merkezinde yeşil kalan tek alanı ve akciğeri konumundaki eski karayolları arazisi içerisindeki palmiyelerin bir bir yakılarak karartılmak istenmesine şiddetle artık dur denilmesi istendi.

Çevresinde birçok mahallenin nefes aldığı eski Karayolları arazisinde son günlerde peşi peşine kimliği belirsiz kişilerce kundaklanan palmiyeler başta Hürriyet Mahallesi Muhtarı Nevriz Acıoğlu olmak üzere çevre sakinlerini çileden çıkardı.

Kentin ortasında kalan tek yeşil alanın da sistamatik bir şekilde yok edilmek istendiğini savunan Hürriyet Mahallesi Muhtarı Nevriz Acıoğlu “Üç dönemdir muhtarlık yapıyorum. Hayatımda gördüğüm en büyük ağaç katliamlarından biri Karayolları arazisinde yaşanıyor” dedi.

Dört-beş gün önce bir palmiye yakıldığını, ardından bir tane bugün de bir ağacın daha maalesef yakıldığını ifade eden Muhtar Acıoğlu “Sabah saat 07.30 sıralarında iki kendini bilmez çocuk burada ağaçları yakmışlar. İtfaiye geldi söndürdü ama maalesef bu çözüm değil! Her gün ağaç söndürmekle bu ağaçları koruyamayız. Buraya bir nöbetçi koymaları gerekiyor, bu belediyemize mi, kaymakamlığımıza mı, emniyetimize mi, yoksa valiliğimize mi düşer buna bir çözüm bulmaları gerekiyor, ayrıca bunu yapanlar güvenlik kameralarından tespit edilebilir” diye konuştu.

“Bu kundakçılar kim, Palmiyeler neden yakılıyor?”
Karayolları eski arazisinin çevresindeki 8 mahalleye hayat, oksijen veren bir yer olduğunu vurgulayan Muhtar Acıoğlu “Burası böyle terk edilmesi doğru değil, insanlık katliamı. Burası gelecekte çocuklarımızın yaşayacağı yeşil alanlar olması lazım, fakat maalesef karayolları boşaltıldığından şu ana kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Sadece ağaçlar sayılıp, tespit edildi ve böyle kaldı. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor, valiliğimiz, kaymakamlığınız devreye girmesi gerekiyor. Burayı biran önce koruma altına almalı, korumalıyız.” Şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER