Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunYeni Adli Yıl açılış etkinliği

Yeni Adli Yıl açılış etkinliği

İskenderun Adliyesi’nde 2024-2025 adli yılın açılışı, dolayısıyla İskenderun Adliyesinde resepsiyon verildi.
Yoğun katılımın olduğu resepsiyon İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Hatay Baro Başkanı Av. Erhan Nizamoğlu, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emin Ünalan, Adalet Komisyonu Başkanı Mahir Taştimur, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Mustafa Açık, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, 27. dönem Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, Hakim ve Savcılar, yöneticiler, adliye personeli ve çok sayıda davetlinin de katılımıyla gerçekleşti.
Yeni adli yılın açılışta; hukukun üstünlüğüne vurgu yapıldı. Adaletin zamanında ve eksiksiz tecelli etmesinin önemine dikkat çekildi.
Hatay Baro Başkanı Erhan Nizamoğlu, “Adaletin etkin ve zamanında gerçekleşmesi için fedakarca görev yapan tüm Hakim, Cumhuriyet Savcılarımız ve avukatlarımız ile tüm yargı teşkilatımızın yeni adli yılını kutluyor, 2024-2025 Adli yılının hukuk camiamıza, ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Adli tatil, yoğun çalışma temposunun ardından nispeten yorgunluğumuzu giderme, sevdiklerimizle birlikte dinlenme imkanı bulduğumuz bir dönemdir. Adli tatilde yasada tanımlı bir kaç iş dışında tüm adli faaliyetler devam etmektedir. Nitekim Hakim, Cumhuriyet Savcılarımız ve Personelimizin yarısından fazlası adli tatilde de çalışmalarına devam etti, adli tatilde nöbetçi kalan adaletin tecellisi için görev yapan tüm arkadaşlarımıza fedakarlıklarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Adli yıl açılış törenleri biz yargı mensupları için ayrı bir önem arz etmektedir. Yargı mensuplarının terfi ve kararname zamanları dışında heyecan taşıdığı bir başka zaman aralığı da adli yıl açılışlarıdır. Adli yıl başlangıçları kararname ile ayrılan meslektaşlarımızın yerine yeni atanan arkadaşlarımız ile tanışma imkanı bulduğumuz anlardır. Bu vesileyle yaz kararnamesi ile İskenderun dan ayrılan meslektaşlarımız ile İskenderun’a atanan meslektaşlarımıza görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER