Perşembe, Eylül 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKaranlığın içine bir güneş gibi doğdu

Karanlığın içine bir güneş gibi doğdu

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, depremde kaybettiği ailesinin adını yaşatacağı, her detayıyla baştan sona büyük bir şefkatle ilgilendiği Zeynep-Deniz-Cavide Şahutoğlu Ortaokulu’nu basın mensuplarına tanıttı.
30 Ocak’ta temeli atılan ve yeni eğitim-öğretim sezonunun ilk zili ile birlikte eğitim sezona başlayacak olan 12 derslikli, 550 öğrenci kapasiteli okulu Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmeye hazırlanan Şahutoğlu’na basın toplantısında ATSİAD Başkanı Mithat Ceritbinmez başta olmak üzere oda başkanları ve iş insanları da eşlik etti.
Laboratuvar, rehberlik odası, Atatürk Köşesi ve büyük bir kütüphanenin yanı sıra Zeynep, Deniz ve Cavide Şahutoğlu’nun anılarının yaşatılacağı bir köşenin de yer aldığı okulu basın mensuplarına gezdiren Şahutoğlu, “6 şubat kıyametinde kaybettiğim eşim Cavide ve çocukları Zeynep ve Deniz’in ve tüm canlarımızın cennetin en güzel yerinde olduklarına inanıyorum. Bizse onlarsız bir cehennemin içerisinde hayatımızı idame etmeye çalışıyoruz. Bu okul karanlığının içine bir güneş gibi doğdu” derken duygu dolu anlar yaşadı.
Okulun eşi ve çocuklarının kalplerinin ve ruhlarının güzelliğine hitap edecek güzellikte dolması için çabaladığını da belirten Şahutoğlu, “Yıkılmış bir şehirde bina yapmak çok zordu. Zorluklara rağmen fiziki manada her türlü detayı düşünerek Milli Eğitim Bakanlığı’na devretme sürecine getirdik. Sıra ve masaların gelmesi kaldı. Eğitim – öğretimin ilk ders zili ile birlikte iyi bir eğitim sezonunun başlamasını diliyorum. Eşim Cavide çok idealist bir öğretmendi. Eşim, çocuklarım ve bizler tavizsiz bir Atatürkçü fikrine, hissiyatına, duygusallığına, inancına sahibiz. Onun yolunda yeni nesiller yetişsin arzusundayım. Bu eğitim yuvasını da bu amaçla inşa ettik. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef koyduğu çağdaşlaşma yolunda, ülkenin kalkınabilmesi, çağdaşlaşabilmesi, dünyada söz sahibi olmasının yegane yolunun aydınlıktan geçtiğini hepimiz biliyoruz, buna inanıyoruz. Bunun için de en iyi yatırımın eğitim olduğunu düşünüyoruz” derken, okulun yapımında kendisine destek olan herkese, yapım sürecinde canla başla çalışan tüm emekçilere teşekkür etti.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER