Açılış törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonlu hayırseverler, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ile okulun öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Deprem sürecinde Hatay’da Koordinatör Vali olarak desteğe gelen Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’ın girişimiyle Afyonkarahisarlı hayırseverlerin destekleriyle 12 derslikli, 3 idareci odası, 1 yemekhanesi, 1 laboratuvarı, 1 konferans salonu bulunan çağın gerektirdiği özelliklere sahip Kadınana Okulunda 13 öğretmen 2 idareci 265 öğrencisi bulunuyor.

Törende konuşan Afyonkarahisar valisi Kübra Güran Yiğitbaşı 6 Şubat depremi ile birlikte bölgede iki aylık bir süre içerisinde koordinatör vali olarak görev yaptığını yaraların sarılması konusunda büyük çalışmalar yaparken gönül bağları kurulduğunu ifade etti.

Vali Yiğitbaşı, Okulu 9 ay gibi kısa bir sürede yaparak eğitim öğretime yetiştiğini belirterek “Kadınana okulu olarak ismini belirledik. Kadınana Afyonkarahisar’ın önemli sembollerinden bir tanesi. Kadın Aanalar Selçuklu Sultanının Moğol istilasından kaçan üçüncü Alaattin Keykubat‘ın üç kızını ifade ediyor. Konya’dan Afyonkarahisar’a kaçan üç kız Afyon bölgesine büyük hizmetler edip şehri su ile buluşturup değerler katıyorlar. Kendi yanlarında getirdikleri mal varlıklarını şehrin hayrı için kullanıyorlar. Dolayısıyla bizim şehrimizde kadınanalar çok güzel bir şekilde hayırla yad edilir. Bizde Afyon’un ilk kadın valisi olarak burada da görev yaptığımız için bu ilkokulumuz kadınanaları sembolize etsin şehrimiz adına yaşasın istedik” diye konuştu.

6 Şubat depreminde 1600 okulun üçte birinin neredeyse kullanılamaz hale geldiğine vurgulayan Hatay Valisi Mustafa Masatlı da  “210 okulumuz deprem anında çöktü 180 okulumuz da orta hasarlı hale geldi.6 Şubattan bu yana 517 tane okulumuz da bakım onarım yapmışız.Diğer tarafta 106 tane yeni okulumuzu inşaa edip eğitim öğretim hizmetine sunmuşuz.bunların toplam derslik sayısı 714 dür. Onbeş ilçemizde 127 devletimizin 34 tanede planlama olmak üzere 161 okulumuzun da çalışması devam ediyor.5 Şubat ta depremden önce derslik sayımız 14700 iken inşallah önümüzdeki sene sonuna doğru derslik sayımız 16700 e çıkacak. Önümüzdeki yılın sonuna doğru artı 2 bin dersliği de Hatay ilimize kavuşturmuş olacağız. Yeni atanmış öğretmenlerimizin barınma sorunu vardı. Yaklaşık 4 bin 570 den fazla öğretmenimizi şuan için konteynerlerde misafir ediyoruz. Afyonkarahisar valimizin ve hayırsever iş insanlarımızın katkılarıyla yaptırılan Kadınana ilkokulumuzu İskenderun Denizciler mahallesinde hizmete açıyoruz. 12 derslik Kadınana okulumuzda her şey var. Başta sayın valimiz olmak üzere Afyonkarahisar hayırseverlere katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Valilerle birlikte protokol üyelerinin birlikte kurdele kestikten sonra okul içerisinde bulunan öğrencileri dersliklerde ziyaret ettiler. Çanta suluk ve çeşitli hediyeleri öğrencilere dağıttılar.