Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaSamandağBaşkan Öntürk grup yolunu açtı

Başkan Öntürk grup yolunu açtı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Samandağ Büyükoba Mahallesi’nin de içinde bulunduğu, 5 mahalleyi birbirine bağlayan beton asfaltı tamamlanmış grup yolunun açılış törenine katıldı.

Yaptığı konuşmasında HBB Başkanı Mehmet Öntürk, siyaseti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendiğini vurgulayarak, “2001 yılından bugüne kadar liderimizden öğrendiğimiz edeple, örfle, ananeyle, terbiyeyle milletimize hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

“AFET SONRASI GÖREVDEN KAÇMAK OLMAZDI”

Asrın felaketinde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara ise şifa dileyen Başkan Öntürk, siyasetten çekilme düşüncesine rağmen 6 Şubat’taki afetten sonra hizmete devam etme kararı aldıklarını, ayrım yapmadan yol, su ve altyapı sorunlarının çözümlerine yönelik hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Öntürk, birkaç ay içinde 4,6 milyar lira borç ödediklerini ve yol hamlesi kapsamında 1000 kilometreyi aştıklarını belirterek sezonu toplamda 1400 kilometreyi tamamlayacaklarını vurguladı.

“ÜRETİM YOLLARINI DA YAPACAĞIZ”

Görev sürelerinin sonunda asfaltsız bir alan bırakmayacaklarına değinen Mehmet Öntürk, “Asfalt dönemi biter bitmez tüm ekibimle üretim yollarına gireceğim. Ne kadar üretim yolu varsa stabilizelerini döküp vatandaşımızın tarımsal üretimine katkı sağlayacağız.” sözleriyle de projelerini hayata geçirme kararlılığını bir kez daha dile getirdi.

Başkan Öntürk, seçim öncesinde vaat ettiği çok amaçlı salonların bu kış itibarıyla inşa edileceğinin müjdesini verirken kadınların el emeklerini değerlendireceği, gençlerin ders çalışacağı ve evlenecek çiftlerin düğünlerini yapabileceği alanlar da yapılacaklarını ve arsası uygun olan tüm mahallere bu hizmeti sunacaklarını belirtti.

MUHTAR KARDEŞ: BİZİ KİMSEYE MAHCUP ETMEDİ

Büyükoba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kardeş ise konuşmasında Öntürk’e olan güvenlerini dile getirerek, “Bizi kimseye mahcup etmedi. Verdiği sözü zamanından önce tuttu. Analar böyle evlatlar doğursa sırtımız yere gelmez. Bundan sonra Mehmet Öntürk Hatay’ın abisidir.” diye konuştu.

Daha önce dile getirdiği “100 yıl asfalt görmedik” sözünün gerçekliğine inanmayanlara yönelik ise Muhtar Kardeş, “Buralar unutulmuştu. Bütün köylerimiz burada. Bizim köyümüz kuruldu kurulalı bize hiç asfalt düşmemişti.” sözlerinin ardından Öntürk’ün Hatay’a büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Mahallelerine ilk defa otobüs seferleri düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini aktaran muhtarlar ve bölge sakinleri hizmetlerinden dolayı Başkan’a teşekkürlerini iletti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER