Cuma, Eylül 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunYolbulan Grevi 100.gününde

Yolbulan Grevi 100.gününde

Hatay Dörtyol’daki Yolbulan Metal’de istedikleri ücret artışı yapılmadığı için Özçelik-İş Sendikası öncülüğünde 20 Haziran 2024 tarihinde greve çıkan ve grevin 100.gününe giren emekçilerin mücadele azmi ilk günkü heyecanla devam ediyor.

 

 

 


Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, grevin 100. günü vesilesiyle bir açıklama yaptı.
Yolbulan emekçileri olarak, birlik ve beraberlik içerisinde, hiçbir taşkınlığa yer vermeden, yasal çerçevede tam 100 gündür haklarını aramaya devam ettiklerini ifade eden Şube Başkanı Güngör, ‘Bizler elbette 100 gündür alınterimizin karşılığını almış bir şekilde üretim yapmayı, tezgahlarımızın başında olmayı tercih ederdik fakat insan onuruna yakışmayan bir ücretle çalıştırılmak istenmemiz çalışma isteğimizin önüne geçmiştir. Biz grevin 1. günü nerdeysek 100. gününde de oradayız. Haklarımızı alana kadar Yolbulan’ın fedakar emekçiyle mücadeleden asla geri adım atmayacağız. Tek derdimiz ürettikten sonra emeğimizin karşılığını alarak ailemizin geçimini temin etmektir. Artık emekçilerin talep ve beklentilerine cevap vermenin vakti gelmiş ve geçmektedir. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek mecburiyetindedir. Aksi takdirde onca insanın ve ailelerinin vebalini taşıyamazlar.” diye konuştu.
Öte yandan grevin 100. günü münasebetiyle emekçiler bir Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirirken, Şube Başkanı Güngör, 100 günlük grev boyunca Yolbulan emekçilerine maddi-manevi destek veren Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve sendika genel yönetim kurulundan sivil toplum örgütlerine, siyasi partilerden belediyelere ve arkalarında dimdik duran Yolbulan emekçilerine teşekkür etti.
Son olarak Güngör, emekçilere bugün ikramda bulunan ve Payas ilçesinde hizmet veren Atılgan Döner ve Kebab Salonu sahibi Osman Atılgan ve ailesine teşekkür etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER