Pazartesi, Eylül 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayKendi bağladığı elektriği kaçak sayıyor

Kendi bağladığı elektriği kaçak sayıyor

 

 

 CHP     Hatay Milletvekili  Av. Servet MULLAOĞLU yazılı bir basın açıklaması yaparak ““Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., depremzede vatandaşlara kendi bağladığı elektriği kaçak kabul ederek ceza kesiyor.” İddiasında bulundu

 

Vekil Mullaoğlu açıklamasında şu görüşleri kamuoyu ile paylaştı:

“Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., depremzede vatandaşlara kendi bağladığı elektriği kaçak kabul ederek ceza kesiyor.”

Depremler sonrası neredeyse tüm Hatay’da enerji nakil hatları zarar görmüş ve kentin birçok noktasında elektrikler kesilmiştir.

Daha sonra konteynerlerde yaşamaya başlayan vatandaşlarımıza abonelik olmaksızın elektrikler bağlanmış ve yerleşim sahiplerinde numarataj almaları ve aboneliklerini yaptırmaları istenmiştir. Vatandaşlarımız numarataj almak için Hatay Büyükşehir Belediyesine başvurmuşlar, ancak yoğunluktan dolayı henüz verilmemiştir.

 Gelinen süreçte ise birçok vatandaşımıza elektrikleri kaçak kullandıkları gerekçesi ile ciddi miktarlarda cezalar gelmektedir. Yani elektrik dağıtım şirketi kendi bağladığı elektriği kaçak kabul ederek vatandaşları mağdur etmekte ve ödemeleri imkânsız ücretler talep etmektedir.

Hiçbir mantıklı gerekçesi olmayan bu vicdansız uygulamadan vazgeçilmelidir. Devlet depremzede vatandaşının yanında olması gerekirken, kendi hatasının faturasını bile mağdur vatandaşlarımıza çıkarmaktadır.

Bu insanlar tatil yaparken keyfi elektrik kullanmamıştır. Deprem sonrası hayata tutunabilmek, zaruri ihtiyaçlarını gidermek için elektrik, su kullanmıştır. Üstelik abonelik işlemleri yapılıncaya kadar dağıtım şirketi kendi elektrik bağlamıştır. Şimdi bunu kaçak kabul etmek akılla, vicdanla, hukukla izah edilemez!

Yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz! Bu akıl dışı uygulamadan vazgeçin. Bu faturaları haksız olarak yüklediğiniz vatandaşlarımızın, faturaları ödemeleri mümkün değildir.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER