Salı, Ekim 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayÖntürk Ulu cami konusunda yanıltımı?

Öntürk Ulu cami konusunda yanıltımı?

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’un CHP ‘li Bursa Büyük Şehir Belediyesi söz verdiği halde Antakya Ulu Cami inşaatını yapmıyor şeklinde açıklamaları tartışmaya açıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, beraberinde suçlamaların odağındaki isim olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Hatay’a geldi. Pazar günü Sümerler Sevgi Parkı’ndaki konuşmasında Özel, konuyu gündeme taşıdı.

CHP lideri Özgür Özel  konu ile ilgili şunları söyledi

Koruyun buraları dedik. Hatay başka yere benzemez dedik. Bir mozaiği kaybolsa milyarlarla geri gelmez dedik ve süreci yakından takip ettik. Bu sırada önemli dayanışma adımları atıldı. Örneğin Hatay’ın Ulu Camii’sini Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘Ulu Cami’yi biz yaparız’ dediler. Vallahi gayet memnun olduk. Hayır demedik. Yapın dedik. Sonra seçim oldu ve milletin takdiriyle Bursa’yı biz kazandık. Mustafa Bozbey geldiğinde Ulu Cami projesini gördü, inceledi. 2023 Eylül ayında bunun ihalesini yapmışlar. Bir müteahhite vermişler. Ancak çivi çakmamışlar başkanıma gelene kadar. Başkanım inceledi ve ardından bugüne kadar geçen süreyle ilgili çalışmayı yaptı.

Sorun şu ki burada ‘AK Parti’deyken Ulu Cami yapılıyordu, CHP’deyken yapılmıyor’ diyenlere inat ortaya koydu ki biz her şeyi yapmışız. Müteahhite bir lira borcumuz yok. Ancak Bilim Kurulu projeyi imzalamamış. Önce söz verdiler, sonra inkâr ettiler ama bugün bütün belgelerle ortaya çıktı. Şimdi Sayın Başkan burada. Ulu Cami örneğinde ve Hatay’a verdiğimiz tüm sözlerde açıkça söylüyoruz ki ‘Sözü Hatay’a kim verirse versin, söz bizimdir, yerine getirilecektir.’ Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nı bugün buraya ekibiyle biz çağırdık. Yerinde çalışmasını yaptı. Bundan bile siyaset çıkarmaya çalışan ahlaksızlar var. Onlara da şunu diyorum: ibadethane olsun, cami olsun, hangi dinin, hangi mezhebin ibadethanesi olursa olsun, hepsi başımızın üzeridir. Hepsinin emrine amadeyiz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER