Cumartesi, Ekim 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayArabistan Çocuklarımızı okula almıyor

Arabistan Çocuklarımızı okula almıyor

Deprem sonrası Suudi Arabistan’da çalışan babalarının yanına giden çocuklar bu yıl okula alınmıyorlar.

Suudi Arabistan, 6 Şubat depremi dolayısıyla geçtiğimiz sene geçici vize ile gelen öğrencilerin ülkedeki Türk okullarına kayıt olmalarına izin vermişti. Ancak Suudi Arabistan bu yıl vize ile Krallık’ta bulunan öğrencilerin Türk okullarına kayıt olmasına izin vermedi.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur soruna Cumhurbaşkanlığı tarafından el konularak çözülmesini isteyerek şunları söyledi:

6 Şubat depremlerinden sonra evi yıkılan pek çok çocuğumuz Suudi Arabistan’da çalışan babasının yanına gitti. Turist vizesi verilen bu çocukların geçen yıl Arabistan’daki okullara kayıtları yapıldı ancak bu yıl okullara alınmıyorlar, ikame zorunluluğu şartı getirildi. Bu çocuklar, Hatay’a dönemez çünkü evleri yok, ikamet çıkaramaz çünkü maliyeti yaklaşık 50 bin lira; anneleri, kardeşleriyle bir aileye maliyeti 200 bin lirayı aşıyor. Depremzede insan bu parayı nasıl ödesin? Suudi Arabistan’daki depremzede çocuklarımız eğitimsiz mi kalsın? Bakanlarımız devreye girmiş, ellerinden geleni yapmış ama sonuç alamamışlar. Cumhurbaşkanlığı düzeyinde soruna el konulsun, Suudi Arabistan yetkilileriyle görüşülsün ve çözülsün istiyoruz. Depremzede çocuklarımız eğitimsiz kalmasın.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER