Cumartesi, Ekim 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunİSTE'ye bir 1001 desteği daha

İSTE’ye bir 1001 desteği daha

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Hopoğlu’nun yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Ulusal Deprem Araştırmaları Programı (UDAP) tarafından desteklenmeye hak kazandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Hopoğlu’nun yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Ulusal Deprem Araştırmaları Programı (UDAP) tarafından desteklenmeye hak kazandı. Doç. Dr. Hopoğlu, “TR63 Bölgesinde 6 Şubat Sonrası İhracat Sektörünün Performansını Ve Ekonomik Dayanıklılığı Artırmaya Yönelik Stratejiler Geliştirilmesi” projesi ile İSTE’de yürütülen TÜBİTAK Projesi sayısı da artmış oldu. Kabul edilen proje kapsamında İSTE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hopoğlu’na Iğdır Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden araştırmacılar da eşlik edecek.

TR63 Bölgesi, 6 Şubat depremlerinin merkezi olan Kahramanmaraş ve depremden büyük oranda etkilenen Hatay ve Osmaniye illerini kapsıyor. TR63 bölgesi illeri Türkiye’nin demir-çelik ve tarım açısından önemli üretim merkezlerinden olmakla birlikte, aynı zamanda Anadolu’nun gelişen önemli ihracat bölgelerindendir. Bu nedenle desteklenmesi uygun bulunan proje ile 6 Şubat depremlerinin TR63 Bölgesinin ihracat performansı üzerindeki etkilerinin ne olduğu, herhangi bir pazar veya değer kaybının olup olmadığı ve bu etkilerin kaynaklarının araştırılması amaçlanıyor. İSTE Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sertaç Hopoğlu’nun yürütücülüğünde gerçekleşecek olan proje sonucunda ortaya konulacak çıktıların deprem felaketi sonrasında bölgenin ekonomik ve sosyal hayatının yeniden canlanmasında etkili olması hedefleniyor. Ayrıca projede üretilecek raporların ve analizlerin, yaşanması muhtemel afetler sonrasında diğer bölgelerde de bölgesel ekonomik yeniden yapılanma çabalarının yönlendirilmesinde bölgesel deneyimlerin aktarılması ve etkili stratejilerin geliştirilmesine de yardımcı olacağı bekleniyor.

Ulusal Deprem Araştırmaları Programı tarafından yürütücülüğünü yaptığı projesi desteklenmeye hak kazanan Doç. Dr. Sertaç Hopoğlu’nu tebrik ederek sözlerine başlayan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “6 Şubat Depremlerinin bütün olumsuzluklarına rağmen özellikle devletimizin destekleriyle yeniden ayağa kalkarken; sadece yeni yapılan binalarla yolumuza devam etmiyoruz, İSTE Ailesi olarak aldığımız başarılarla bunu taçlandırıyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi ‘Umut yok olursa gelecek yok olur’ felsefeyle çıktığımız yolda ülkemize ve milletimize faydalı olabilmek adına önemli proje ve çalışmalar üretmeye can-ı gönülden İSTE’kliyiz. Bununla birlikte daha nice projeler üreteceğimiz yarınların da bizi beklediğinden hiç şüphem yok” açıklamasında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER