Pazar, Ekim 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayCinsiyetçi politikalar dayatılıyor

Cinsiyetçi politikalar dayatılıyor

 

Eğitim Sen Hatay Şubesi Kadın Meclisi, son dönemlerde artan cinsiyetçi eğitim politikalarına ve uygulamalara karşı açıklama yaptı.

 

 

Kadınların bedenleri ve yaşamları üzerindeki baskılara dikkat çekilen açıklamada, hükümetin kadınları ve toplumu, gerici ve cinsiyetçi politikalarla yeniden dizayn etme girişimlerinin hız kesmeden sürdüğü vurgulandı.

 

KADIN EĞİTİM EMEKÇİLERİNE ‘GİYİM DERSİ’

 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan’ın da yönetiminde olduğu bir vakıf tarafından “Etkili Öğretmenlik için Dış Görünüm ve Giyim Kodları” başlığı altında sadece kadın eğitim emekçilerine yönelik bir “ders” planlandığı ve bu ders için katılmak isteyenlerden form doldurmalarının istendiği belirtildi. Eğitim Sen, bu durumu kadın eğitim emekçilerine yönelik açık bir cinsiyetçi müdahale olarak nitelendirdi.

 

MEB VE DİYANET’İN ROLÜ ELEŞTİRİLDİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı, dini vakıf ve cemaatlerin eğitim sistemini iktidarın ideolojik ve gerici hedeflerine uygun şekilde dönüştürmeye çalıştığı öne sürülen açıklamada, kadın eğitim emekçilerine yönelik kılık kıyafet dersinin bu politikanın bir parçası olduğu ifade edildi. Karma eğitime yönelik müdahaleler, önlük dayatmaları ve kıyafet gerekçesiyle verilen cezalar da eleştirilen diğer konular arasında yer aldı.

 

KADINLARA YÖNELİK MÜDAHALELER DEVAM EDİYOR

 

Açıklamada, kadınların yaşam tarzına müdahale edildiği, kaç çocuk doğuracaklarından nasıl giyineceklerine kadar her şeyin AKP ideolojisine göre şekillendirilmeye çalışıldığı belirtildi. Siyasi iktidarın kadınları güvencesizlik, şiddet, işsizlik ve yoksullukla baskı altına almaya çalıştığı, bu politikaların kadınlara yönelik şiddet, taciz, mobbing ve katliamları artırdığı vurgulandı.

 

KADINLARIN MÜCADELESİ SÜRECEK

 

Hatay Eğitim Sen Kadın Meclisi, kadınların haklarına, yaşamlarına, bedenlerine ve kimliklerine yönelik saldırılara karşı sürekli ve örgütlü bir kadın mücadelesi yürüteceklerini belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın cinsiyetçi politikalar yerine kadın eğitim emekçilerinin karşılaştıkları mobbing, cinsiyet ayrımcılığı ve hak kayıplarına çözüm üretmesi gerektiği ifade edildi.

 

SONUÇ: EMEĞİMİZ, BEDENİMİZ VE KİMLİĞİMİZ BİZİMDİR

 

Kadın Meclisi, kadınlara dayatılan cinsiyetçi, heteroseksist, gerici ve militarist politikalara karşı mücadeleyi sürdürme kararlılığını bir kez daha vurguladı. Kadın dayanışmasının gücüyle, eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdüreceklerini belirten Eğitim Senli kadınlar, yaşamın her alanında haklarını savunmaya devam edeceklerini açıkladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER