Perşembe, Ekim 24, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayİtfaiyeden Hastanede tatbikat

İtfaiyeden Hastanede tatbikat

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanabilecek yangın, doğal afet ve kaza gibi olumsuzluklarda vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla eğitim ve tatbikatlara devam ediyor.

 

HBB İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangınla mücadele, arama kurtarma ve afet durumlarında gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla eğitim ve tatbikatlar da düzenliyor.

Bu kapsamda ekipler, Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olası bir yangın ve acil duruma karşı personelin hazırlığını artırmak, yangından korunma, yangın söndürme tüp ve cihazlarını kullanma, acil tahliye gibi konularda tecrübe kazanmasını sağlamak amacıyla tatbikat gerçekleştirdi.

Tatbikatta, senaryo gereği hastanenin alt katında bulunan acil eczanesinde çıkarılan yapay yangın esnasında hastane personeli acil tahliye planını uyguladı. Bir yandan hastane tahliye edilirken diğer yandan itfaiye ekipleri ve hastanenin acil müdahale ekibi müdahale ederek yangını söndürdü.

Yetkililer, bu tür tatbikatların sürekli hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, tatbikatlarla acil durumlarda güvenlik ve müdahale süreçlerinin etkinliğinin artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER