Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelChp’de Parti İçi Demokrasi

Chp’de Parti İçi Demokrasi


Defne Chp’de uygulanan Parti İçi Demokrasi örnek olsun
CHP, Hatay’ın 15 ilçesinde delege seçimlerini üye bazında gerçekleştirdi. Mahallelere sandıklar kuruldu, ve üyeler, Partinin milletvekilleri, belediye başkanları ile belediye meclis üye adaylarını seçecek delegeleri belirledi.
Defne ilçesinde ise 6349 Partili üyenin yaklaşık 4000’i sandığa gitti ve oyunu kullandı. Konuya ilişkin konuşan CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç; Emek, dayanışma ve sosyal demokrasi çizgisine dayalı bir Parti konumundaki CHP’nin, haksızlığa ve hukuksuzluğa uğramış herkesin sesi, temsilcisi olduğunu, olmaya da devam edeceğinin altını çizdi.
Gönenç, delege seçimleriyle ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Adalet yürüyüşüyle başlayan demokrasi hareketi, toplumun büyük ilgisini çekmiş ve vicdanı hür kesimlerde kabul görmüştür. Gelinen süreçte, toplumda başlayan heyecanı ileriye taşımaktaki en büyük görev CHP’dedir.
Parti içi dinamikleri harekete geçirmek, demokrasiyi önce kendi bünyemizde uygulamak, geleceğe dair umutları çoğaltmak ve güçlü bir örgüt yapısıyla 2019’a hazırlanmak üzere CHP kongre takvimi başlamış olup, mahalle delege seçimleri ülkemizin dört bir yanında tüm heyecanıyla sürmektedir. Defne’miz dahil 15 ilçemizde süren mahalle delege seçimleriyle ilçe kongrelerine hazırlanan partililerimiz, yarınların güçlü CHP’sine adım adım koşmaktadır. 6349 Kayıtlı üyemizin olduğu ilçemizde seçilecek 400 kongre delegesi ve 1322 önseçim delegesinin seçimi için demokrasinin gereği sandık başına giden Partililerimiz, kendi mahallelerinde kurulan sandıklarda görevlendirilen ilçe yöneticilerimizle beraber demokrasi şölenine büyük katkı sunmuşlardır.
Hemen hemen her seçimde halkın ve partililerimizin rekor kırdığı Defne ilçemizdeki 37 mahallemizde delege seçimlerini Parti içi demokrasiyi işleterek her yönüyle şeffaf bir şekilde ve Partili yoldaşlarımızın olgunluklarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Partililerimizin dinamizmine katkı sunan bu delege seçimlerinde, kimi mahallelerimizde çift ve kimi mahallelerimizde ise tek listeyle seçime gidilerek, heyecanlı seçimleri hep beraber yaşadık. Seçimlere katılım oranı ilçemiz genelinde % 70 civarında olup, takriben 4000 üyemiz parti içi demokrasiye sahip çıkıp sandık başına gitmiştir.
Bu parti içi seçimlerin kaybedeni olmamakla beraber, kazananı, iktidar özlemi olan CHP tabanı ve üyeleridir.
Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemiz 37 mahallesinde gerçekleştirdiğimiz mahalle delege seçimlerine katılan tüm Partililerimize, seçim görevlilerimize, mahallelerinde sürece katkı sunan muhtarlarımıza, Partimizin değerli büyüklerine ve koşulsuz-şartsız 6 okun peşinde giden fedakar parti emektarlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER