Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBAŞKAN YAMAN: “KABUL EDİLEMEZ!”

BAŞKAN YAMAN: “KABUL EDİLEMEZ!”


Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, geçtiğimiz günlerde HRT Akdeniz Tv’de “Demokrasi Bulvarı” adlı programda, şu sıralar gündeme damgasını vuran “Müfredat” ile ilgili açıklamalar yaptı.
Arap Alevileri ile ilgili Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde 12.sınıfların yeni müfredatında yer alan ve “Nusayrilik” adı altında açılan başlıkla ilgili açıklamalar yapan Başkan Yaman: “Bizim Müslümanlığımıza olan inancımız ile ilgili hiçbir sıkıntımız, gocunmamız yok; bunu kimseye de ispat etmek zorunda değiliz. Arap Aleviliğinin, yalan yanlış bir şekilde tarif edilip, ders kitaplarına konulması kabul edilebilir bir şey değil. Normal şartlarda 2012-2017 yılları müfredatı olarak, kabul edilebilir ve doğru ifadeler içeren ve 2012’de 5 yıl boyunca ders kitabı olarak okutulmasına karar verilen kitap, nedense 2015 yılında değiştiriliyor. 2017-2018 eğitim öğretim müfredatında yer alan kitapta; Nusayrilik başlığı altında, insanı hayrete düşürecek, tamamen iftiralarla dolu açıklamalar yer alıyor. Bizim kabul edilemez dediğimiz şey şu; hiç kimsenin, Müslüman Alevilerinin nasıl ibadet ettikleri, isimlerinin ne olduğu, neye inandıkları ile ilgili bir hüküm vermeye hakkı yoktur.” dedi.
Başkan Yaman, ülkenin özellikle birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu dönemde; aşağılanmaların, ötekileştirmelerin kabul edilemez olduğu vurgusu yaparak: “Doğruları anlatan kitap neden kabul edilmedi de, apar topar yeni kitap ile müfredat değiştirildi? Böylesi bir ötekileştirmeden kimin ne gibi bir çıkarı var? Benim gibi düşünen herkesin bu işin peşinde olacağından eminim. 12.sınıflara ders diye okutulacak bu müfredat; tamamen yalan üzerine kurulu, dinen ve ahlaken de kabul edilir olmayan, toplum barışını ve güvenliğini zedeleyen ve herkesin kesinlikle karşı çıkması gereken bir husustur. Çocuklarımızın beyinlerine nifak sokmak üzere hazırlanmış bu kitabın toplatılması gerekmektedir. Arap Alevileri, vatansever; ülkesine, devletine saygılı bir toplum olarak yüzyıllardır bu coğrafyada yaşamaktadır. Kendi öz yurdumuzda, hiç kimsenin, hiçbir kurumun, bizi ötekileştirmesine sessiz kalmamız mümkün değildir.” açıklamalarında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER