Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelİl Sağlık Müdürü Tiryaki Organlarını Bağışladı

İl Sağlık Müdürü Tiryaki Organlarını Bağışladı


Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki organ bağışı haftası dolayısıyla kurulan stantta organlarını bağışladı. Bağış senedini imzalayan İl Sağlık Müdürü Tiryaki bu yılın on ayında 289’uncu bağışçı oldu.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, “Organ bağışı” haftası dolaysıyla Antakya’da eski müze önünde stant kurdu. Gün boyu organ bağışı kabul edildi; vatandaşlar bu konuda bilgilendirildi. Hatay’da yılın ilk 10 ayında toplam 285 kişinin organ bağışına bulunduğu ifade edilirken, bu sayının önümüzdeki hafta içine de tüm ilçelere kurulacağı belirtilen stantlarla çok yukarılara çekilebileceği ifade ediliyor. Hatay İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, 2015 yılında 500, 2016 yılında 600 kişinin Hatay’da organ bağışladığını, bu sayının 2017 yılında daha da yükseleceğine inandıklarını bildirdiler.
Gün içinde Antakya eski müzesi önündeki stantta Murat Evran adlı emekli ile Sabahattin Aslan adlı Hatayspor ve Hatay BŞBSpor kadın basketbol taraftarı genç organ bağışında bulunan ilk isimler oldu.
Bu arada Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki de, “Organ Nakli Haftası” dolaysıyla Antakya’da müze önündeki stantta tüm organlarını bağışladı.
Hatay’da bu yılın 10 ayında 289. organ bağışında bulunan kişi olan İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, görevli personelin doldurduğu ‘Organ Bağışı Senedi’ni imzalayarak tüm organlarını bağışlama işlemini gerçekleştirdi.
İl Müdürü Tiryaki, organ bağışının çok önemli olduğunu vurgulayarak, ülke genelinde ve bölgede organ hâkli için bekleyen binlerce hastanın bulunduğuna dikkat çekti.
Öte yandan, Organ Bağışı ve Nakil için Uluslararası Kayıt (IRODAT) verilerine göre, dünya genelinde canlı vericiden organ bağışında, Türkiye milyonda 45,4 ile ilk sırada yer alıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER