Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelŞoför esnafı mağdur edildi”

Şoför esnafı mağdur edildi”

Hükümet’in Torba Yasası kapsamındaki motorlu taşıt vergisinin % 25 olarak belirlenmesi, tasarıya ‘EVET’ diyen MHP’li Hatay Milletvekili M. Necmettin Ahrazoğlu’nun eleştirisine neden oldu.
Torba Yasa’ya ‘EVET’ diyen MHP’li Vekil M.Necmettin Ahrazoğlu, TBMM’de şunları söyledi:
“Son yıllarda sıklıkla getirilen ve AKP’nin klasiği hâline gelen torba yasalar, yasama faaliyetlerinin düzensiz ve eksik bir yapıda yürütülmesine neden olmakta ve yasama kalitesini bozmaktadır. Ayrıca yasal zorunluluk olmasına ve gerek ekonomiyi gerek bütçeyi gerekse geniş toplum kesimlerini ve iş âlemini etkileyecek, ekonomik yük doğuracak hükümler içermesine rağmen, kanun tasarısı, komisyon görüşmelerinde ayrıntılı bir etki analiziyle sunulmamıştır.”
Tasarı ile birlikte motorlu taşıt vergilerinde çok yüksek oranda artış yapıldığını belirten MHP’li Vekil Ahrazoğlu, “En azından şoför esnafına etkisinin biraz azaltılması için, ödemiş oldukları trafik sigortasıyla ilgili % 5’lik Banka Sigorta Muamele Vergisi, % 5’lik Trafik Hizmetleri Geliştirme Fonu kesintisi, % 10’luk Trafik kazalarında tedavi giderleri için, % 2’lik Güvence Hesabı kesintisi, yani toplam % 22’lik kesintide makul indirimlere giderek primler düşürülmelidir” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER