Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Sanat” İskenderunluyla buluşuyor...

“Sanat” İskenderunluyla buluşuyor…

Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’in 20 yıl aradan sonra yeniden tiyatro sahnesine taşıdıkları “Sanat” oyunu 6 Aralık’ta İskenderunlu izleyiciyle buluşuyor.

AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan “Sanat”; Gencay Gürün’ün ustalıklı rejisiyle, tiyatronun üç usta ismi, Cihan Ünal, Can Gürzap ve Mutlu Güney’i aynı sahnede buluştuğu oyun 6 Aralık Çarşamba günü İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Konservatuarı salonunda saat 20.00’de sahnelenecek.

Forte Drum Clup organizasyonunda İskenderun tiyatro severlerle buluşacak olan ‘Sanat’ ART oyununun biletleri için iletişim Akay Özbek 0532 490 2532’den ulaşılabileceği, ayrıca Forte Drum Club, Ünal Müzik, Alp Aksesuar, Lodos Saat ve Cafe Pera’dan bilet temin edebileceği bildirildi.

Cüneyt Türel, Cihan Ünal ve Can Gürzap’ın 20 yıl önce birlikte rol aldıkları “Sanat” oyunu, usta oyuncu Türel’in anısına yeniden sahnelenmeye başladı. Ünlü Fransız yazar Yasmina Reza’nın kaleme aldığı “Sanat” oyunun yeni kadrosunda Cihan Ünal ve Can Gürzap’a bu defa Mutlu Güney eşlik ediyor. Türk tiyatrosunun değerli isimlerinden Gencay Gürün’ün dilimize çevirip yönettiği oyunun, yapımı AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’na, sahne tasarımı ise Barış Dinçel’e ait.

“Sanat”, sanatın günümüz insanının hayatındaki gerçek yerini ve ticari bir meta haline dönüşmesiyle, kişiye statü sağlama özelliği yüklenmesinin suni etkilerini çarpıcı ve eğlenceli diyaloglarla tartışan, çok zekice yazılmış bir oyun…

On beş yıldır sıkı fıkı bir ilişkiyi sürdüren üç erkek arkadaş, içlerinden birinin, sanatsal niteliği oldukça su götürür bir tabloyu astronomik fiyata satın alması ile kişiliklerin, ilişkilerin ve “dostluk” kavramının yepyeni bir ışıkta sorgulanmaya başladığı ve çıkmaza saplandığı bir sürece giriyorlar…

İnsanın ve ilişkilerin çeşitli yüzlerini, derindeki boyutlarını sorgulama ve sergileme işini, alabildiğine doğal, müthiş eğlenceli, düşünceyi kahkahaya yediren bir üslupla başaran bu oyunu izleyenlere gerçek bir tiyatro keyfi verecek.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER