Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Bir kilo Sırbistan eti yerine, 750 gram yerli et al"

“Bir kilo Sırbistan eti yerine, 750 gram yerli et al”


Türkiye’nin gündeminde uzun süredir meşgul eden Et fiyatlarındaki tartışmalar devam ederken kasaplar yaşanan gelişmeler karşısında tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

İskenderun Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, et fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulunarak kasapların zor günler geçirdiğini belirterek, “Bir kilo Sırbistan eti yerine, 750 gram yerli et al, çitçisine ve kasabına sahip çık. Sloganıyla başlattıkları kampanyaya vatandaşların da desteğini bekliyoruz” dedi.

Ucuz ithal ete karşı, Türkiye genelinde tüm kasapların başlattı kampanya ile yerli et alımını arttırmak istediklerini vurgulayan Başkan Nevzat Sert “Bugün ithal etlerin fiyatlarında yaşanan ucuzluk nereye kadar devam edecek? Türkiye’de bulunan yerli üretici ve kasapların haliyle kim ilgilenecek? Bakanlığımız mutlaka üretime destek vermeli, hayvanlara verilen yemin fiyatını indirmeli ve üreticinin yanında yer almalı. Ucuz ithal et uygulamasıyla yurt genelindi olduğu gibi İskenderun’da da kasaplar evine ekmek götüremez duruma geldi. Eskiden haftada 2 dana kesip yetiştiremezken, şimdi bir danayı bitirmek için dua ediyoruz. İnanın artık kiloyu bırakın gramajla et satıyoruz. Bu da bizleri çok ciddi sıkıntıya sokuyor. Neredeyse kasapların birçoğu iflas etmek üzere” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER