Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSon yıllarda artan istismar haberleri tesadüf değil

Son yıllarda artan istismar haberleri tesadüf değil


Hatay Eğitim Sen Yönetimi, çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarındaki artışın korkunç bir hal aldığını, sadece bir yılda adliyeye taşınan ‘çocuğa yönelik cinsel istismar’ sayısının 16 bin 957 olmasının nasıl bir tablo ile karşı karşıya kalındığını gösterdiğini bildirdi.
Bunun son örneğinin, Dikili Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nda yaşandığını belirten Hatay Eğitim Sen Yönetimi adına kaleme alınan açıklama şöyle:
“Yurttaki görevlilerinden Ö.F.E., 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğunu itiraf etmiştir. Bu kişinin kendisinin de Süleymancılar’a bağlı İstanbul’daki bir yurtta eğitim aldığı biliniyor. Bu yurdun bağlı olduğu Süleymancılar’ı bizler ve kamuoyu çok iyi tanıyor. Bunları Aladağ’dan tanıyoruz! Bunları Adıyaman’ın Besni ilçesinde, Hayrunnisa Gölbaşı Çocuk Yurdu’ndan tanıyoruz.
Düne kadar FETÖ’ye ne istediyse veren AKP, bugün de farklı cemaatlere ne istiyorlarsa veriyor. Eğitimde gerici müfredat programlarının yaygınlaşması ve cemaat yurtlarına tanınan ayrıcalıklar yeni tacizlerin, faciaların ve diğer ihlallerin önünü açmaktadır.
Son yıllarda artan istismar haberleri tesadüf değil. Bunlar, bir zihniyetin ve bir ideolojinin ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. AKP zihniyetine göre çocuk tanımı, diğer pek çok konuda olduğu gibi evrensel ve bilimsel tanımlamalardan ziyade, dinsel referanslar veri alınarak yapılmaktadır. Sorun, birkaç kişinin cezalandırılmasının çok ötesindedir. Dinsel referanslı, gerici eğitim politikasına derhal son verilmelidir. Bilimsel, parasız, nitelikli, laik ve anadilinde eğitim hizmeti hayata geçirilmelidir. Siyasi iktidar, cemaatlere tanıdığı ayrıcalıklara son vermelidir. Suçlular açığa çıkarılarak en ağır cezaya çarptırılmalıdır.
Cemaat yurtlarında denetim yapmayan, olaylar ortaya çıktığında da ört bas etme çabasına girenler, bugün ilçeyi adeta bir karakola çevirmişler. Dosyaya gizlilik kararı koymuşlar. Gizlilik kararı konan soruşturmaların akıbetini hepimiz biliyoruz. Kamuoyu duyarlılığı kaybolduktan sonra dosyaların nasıl kapatıldığını unutmadık.
Ancak buna izin vermeyeceğiz. Konfederasyonumuz gelişmelerin takipçisi olmaya devam edecek, geçiştirilmesi ya da örtbas edilmesi girişimlerine engel olacaktır.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER