Pazartesi, Eylül 23, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKültür Merkezinde büyülü saatler

Kültür Merkezinde büyülü saatler

Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği, geçtiğimiz Pazar akşamı Hatay Kültür Merkezi’nde muhteşem bir resitale ev sahipliği yaparak T.C Devlet Sanatçısı Piyanist İdil Biret resitali organize etti.
Ülkemizin dünya çapındaki büyük sanatçısı, yorumculuğu ile adeta izleyenlere büyülü anlar yaşatan İdil Biret, tıklım tıklım dolu salon içinde uzun süre ayakta alkışlandı.
Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği Başkanı Tülin Erduran, konser dolayısıyla yaptığı konuşmada, Sanatçı İdil Biret’in Antakya’lı müzikseverler ile buluşması için uzun süren uğraşlar olduğunu, Dernek olarak bu denli önemli bir resitale imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Erduran; Sanatçı İdil Biret’in Antakya’ya özel bir ilgisinin olduğunu, buradaki müzikseverleri önemsediğini, bu doğrultuda da Antakya’da resital vermekten mutlu olduğunu dile getirdiğini açıkladı.
İki bölümden oluşan muhteşem resitalde, Sanatçı İdil Biret; Bach, Chopin ve Rachmaninof’tan önemli eserleri yorumladı.
Resital sonrası sevenleriyle bir araya gelen sanatçı, kitaplarını imzaladı ve yine sevenleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sanatçı İdil Biret’e, Defne Müzikseverler ve Kültür Derneği adına, Yönetim Kurulu üyesi değerli işadamı Aykut Özbuğday tarafından çiçek takdim edildi ve resital sonrası Sanatçı onuruna bir akşam yemeği verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER