Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDeniz otobüsü Projesinin arkasındayız

Deniz otobüsü Projesinin arkasındayız

Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Antakya Ticaret Borsası olarak Deniz otobüsü Projesinin sonuna kadar arkasında olduklarını açıkladı.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Kuseyri, “Hatay Büyükşehir Belediyesinin Projesinin, Samandağ ve İskenderun’dan Mersin Marina’ya, Kıbrıs Gazimağusa ve Lübnan Beyrut’a Deniz Otobüsü Seferleri düzenleneceğini, seferlerin izin süreci ve liman planlamalaının tamamlanmış olduğunu büyük bir mutlukla öğrenmiş bulunmaktayız. Ayrıca seferlerde kullanacak Deniz otobüsünün 45 Knot ile Türkiye’nin en hızlı Deniz Otobüsü olacağını duymak bizleri daha da memnun etmiştir” dedi.
HATAY’IMIZA DEĞER KATACAK
Başkan Kuseyri, “Hatay Büyükşehir Belediye Meclis’inin onaylamasının ardından Ulaşım A.Ş.’nin kurulması ile 23 Nisan 2018 tarihinde başlanması planlanan seferler ile Mersin Marina’ya 1 saat 58 dakika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazimağusa Limanı’na 3 saat ve Lübnan Beyrut Limanı’na ise 3 saat 25 dakikada ulaşılması planlanmaktadır. Deniz Otobüsünde ayrıca Kargo ve Restaurant hizmetleri verecek olması projenin çok önemli bir detayıdır.
Şahsım ve Antakya Ticaret Borsası olarak, bu tür vizyon ve tarihi bir projenin Hatay’ımıza çok daha fazla değer katacağını ve gerçekleşmesi halinde Hatay’da deniz ulaşımının hayatımıza birçok değeriyle gireceğini düşünüyoruz. Ve böylelikle şimdiye kadar olmaması büyük bir eksiklik olan deniz ulaşımının Kadim kent Hatay için büyük bir vizyon, yeni limanlar, yeni dostluklar ve kazançlar olacağını ifade ediyoruz” dedi.
ÇOK ÖNEMLİ MİLLİ BİR SEVİNÇ
Bu projenin Hatay’a gelen turist sayısının artmasına büyük katkı sağlayacağını, bunların sadece İskenderun ve Samandağ limanlarına değil Hatay’ın geneline yararlı olacağını düşünmekte oldukları ifade eden Başkan Kuseyri, “Bu proje ile Hatay farklı bir ivme kazanacak ve limanlarımız turizme açılarak daha da işlevsel hale gelecektir.
Şunu da belirtmeliyiz ki şanlı Türk Bayrağımızın öncelikle Doğu Akdeniz’de ve daha sonra tüm dünyada Hado seferleriyle dalgalanmasının çok önemli milli bir sevinç kaynağımız olacağını düşünmekteyiz. Bu Projeyi Hatay’a kazandıracak olan Ulaştırma Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Hatay Valisi Erdal Ata’ya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Şahsım ve Antakya Ticaret Borsası olarak bu projenin sonuna kadar arkasındayız açıklamasında bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER