Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBİR ŞEHİDİMİZİ DAHA UĞULADIK

BİR ŞEHİDİMİZİ DAHA UĞULADIK

 

Afrin´e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatında, PYD/YPG ile girdiği çatışma şehit olan Hataylı Piyade Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu (22), memleketi Antakya´da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Er Sergen Pamukçu´nun cenazesi, Antakya´daki Hatay Devlet Hastanesi morgundan alınarak Akasya Mahallesi´ndeki baba evinin önüne götürüldü ve helallik alınması sonrası ntakya Mezarlık Kompleksi´ne götürüldü. Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu´nun kıldırdığı cenaze namazına Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildağ ve Serkan Topal, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Aykar Tekin, İSTE Rektörü Türkay Dereli, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu, Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kaymakamlar, belediye başkanları, şehit Pamukçu´nun silah arkadaşı Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Özer, siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de katıldı. Şehit Er Sergen Pamukçu´nun cenazesi, Türk bayrakları ve ´Şehitler ölmez, vatan bölünmez´ sloganı eşliğinde Antakya Şehitliği´nde toprağa verildi. Şehidin annesi Selis ve babası Fadil, evlatlarını son yolculuğa uğurladığı törende, tabutu öptü. Oğullarını sonsuzluğa uğurladıkları cenaze töreninde şehidin annesi Seliz ve babası Fadil Pamukçu gözyaşlarına hakim olamazken, baba Fadil Pamukçu´yu Hatay Valisi Erdal Ata teselli etmeye çalıştı.
Şehidin silah arkadaşı Özer, şehidin annesi Seliz´e sarılıp, gözyaşı dökerken olay anının da anlattı. Özer, “Gece çatıştık, saat 4 gibi, boynundan vuruldu” dedi. Şehit annesi Seliz, “Gece kaç gibi çatıştınız, sabah ezanında mı? Allah kafirleri sağ bırakmasın ya Rabbim” dedi ve oğlunun silah arkadaşına sarılıp ağladı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, yayınladığı başsağlığı mesajında, “erör örgütünün hain saldırısında şehit düşen askerlerimizin acısı milletçe yüreğimizi dağlamaktadır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef alan bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Milletimiz her daim teröre karşı tek vücut ve tek ses olarak dimdik duracaktır. Bu insanlık dışı, hain ve alçak saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Milletimiz, kaybettiğimiz vatan evlatlarımızı minnetle, şükranla anacak ve asla unutmayacaktır” ifadesine yer verdi.
Cenaze töreninde saygı atışı sonrası şehit Pamukçu´nun naaşının sarılı olduğu Türk Bayrağı vali Ata tarafından şehidin babası Fadil´e, fotoğrafı ise Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay tarafından şehidin annesi Seliz´e verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER