Çarşamba, Eylül 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Dünya Öykü Günü" kutlandı...

“Dünya Öykü Günü” kutlandı…

 

 

Uluslararası P.E.N. Dünya Kongresinde onaylanan 14 Şubat “Dünya Öykü Günü” tüm dünyada edebiyatçılar tarafından kutlandığı gibi İskenderun’da da kutlandı.
İskenderun Halk Kütüphanesinde yapılan etkinlikle kutlanan “Dünya Öykü Günü”nde bir konuşma yapan Türkçe Öğretmeni Sevinç Çevik, günün anlam ve önemine değinerek şunları söyledi :
“Dünya barışı, evrensel adalet anlayışı, paylaşımcı dünya görüşü dinamizmini yaşanan öykülerin anlaşılır ve aktarılır olmasıyla kazanıyor.
Bu yüzden, “insan”ı dünyaya ve insanlara, geçmişe ve geleceğe açan öyküyü dünyanın dört bir yanında, 14 Şubat “Dünya Sevgi(liler) Günü”nde, “Dünya Öykü Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu kutlama, öykünün ve insanın doğasına çok yakışmaktadır.
Türk yazar Sait Faik’in dediği gibi,”Bir insanı sevmekle başlar her şey.” Ve, bütün insanlarla paylaştıkça anlam kazanır.
Böylece, öykü, dünyanın dört bir köşesinde, aynı günde, daha geniş kitlelere sesini duyurabilmekte, insanlararası iletişimi edebi boyutuyla ortaya koyabilmekte, İnsanlararası farklılıkların ayırıcı değil, bütünleştirici özelliğine dikkat çekebilmektedir.
İnsanların kendilerini ifade etme aracı olarak kullandığı dili yaratıcı bir etkinliğe dönüştürmesinin bin bir yolunu sergileyebildiği gibi canlı bir edebiyat ortamını yaratabilmektedir.
Kitap, ihtiyaç listelerinin ve kitap okuma oranlarının kitap satışlarıyla orantılanarak belirlendiği varsayarak ülkemiz için biraz acımasız bir araştırma sonucu saptandığını söyleyebiliriz .

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER