Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTopal 15 ilçeye borc ertelemesi ve Esnafa teşfik istedi

Topal 15 ilçeye borc ertelemesi ve Esnafa teşfik istedi


Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, SSK, vergi, kredi borçlarına ilişkin Hatay´ın altı ilçesine tanınan erteme imkanının, 15 ilçeyi kapsaması gerekitğini belirtti.

Milletvekili Topal, “Zeytin Dalı Harekâtı´nda özellikle en çok etkilenen illerin başında Hatay olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Hatay´da sınıra yakın olan 6 ilçede Hükûmet bütün kamu alacaklarını bir yıl erteledi. Biz bunu doğru buluyoruz, kesinlikle doğru bir karar teşekkür ediyoruz. Ancak sadece 6 ilçe değil, diğer ilçelerde de maalesef esnaflarımız zor durumda, birçok kişi de SSK´sını ödeyemiyor, esnaf gerçekten zor durumda. Bu yüzden alınan aynı kararın 15 ilçede uygulanmasını talep ediyoruz.”

HAtay esnafı teşvik bekliyor
Topal, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ayrıca, sınıra yakın olan, başta Reyhanlı olmak üzere 6 ilçedeki esnaflara da ayrıca bir teşvik verilmesini talep ediyorum.
Bunu da gerçekten bekliyoruz, Hatay halkı da bekliyor.”

Hatay için araştırma komisyonu kurulmalı
Hatay Milletvekili Serkan Topal, Meclis´ten, “Hatay´ın güvenlik sorunlarının araştırılması için Araştırma Komisyonu” kurulmasını önerdi. Meclis genel kurulunda konuşan milletvekili Topal, parti olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduklarını belirtti ve “CHP olarak askerimizin yanındayız. Teröre karşıyız; terörü ve teröre destek verenleri de lanetliyoruz” dedi. Milletvekili Topal, şunları söyledi: “Allah askerimizi korusun ve Hatay´da, Afrin´de görev alan bütün güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin diyorum. Yörük anasının dediği gibi, askerimizin ayaklarına taş değsin istemiyoruz. Hatay halkı askerin yanında, 15 ilçe askerimizin yanında, terör örgütlerinden atılan her roketin ardından, inanın, binlerce Türk Bayrağı açılıyor Reyhanlı´da, Hassa´da, Kumlu´da, Altınözü´nde, Yayladağı´nda, Kırıkhan´da, Antakya´da, Samandağı´nda ve diğer ilçelerde. Buradan onlara binlerce selam gönderiyorum. Bütün bunlara rağmen, Reyhanlı da Kırıkhan da ve diğer 15 ilçede inanın, dimdik ayakta, ama işleri bozuldu mu? Bozuldu. Esnafın işi bozuldu mu? Çiftçimizin işi bozuldu mu? Bozuldu. Çiftçi üretemiyor, esnaf çalışamıyor, kredisini ödeyemiyor, SSK primini, BAĞ-KUR primini ödeyemiyor. Ekonomi felç oldu mu? Felç oldu. İşsizlik arttı mı? Arttı. Peki, iktidar ne yapıyor? İktidar sadece taziyede bulunuyor, Allah razı olsun. Ben de buradan iktidara söylüyorum: Reyhanlı´ya ses ver, Kırıkhan´a ses ver, Kumlu´ya ses ver, Yayladağı´na, Altınözü´ne ses ver, Hassa´ya ses ver, Antakya esnafına ses ver, Samandağı´na, Erzin´e, İskenderun´a, Arsuz´a, Dörtyol´a, Payas´a ses ver, Belen´e ses ver. Şimdi, burada maalesef, Hatay´ın yaşadığı bütün bu olumsuz olayların nedenini araştırmak için bir komisyon kurulmasını talep ediyoruz. Ama az sonra bakacağız ret edecekler mi, etmeyecekler mi; gerekçeleri nelermiş. Hatay halkı buradan da bekliyor. Peki, iktidar, Hatay´la ilgili, esnafın, oradaki halkın sorunlarının çözülmesi noktasında yeterli mi? Yetersiz. Ne talep ediyoruz? Dün burada Başbakan Yardımcısı Sayın Bozdağ dedi ki,´Ekonomi büyüdü, büyüdü.´ Madem büyüdü, orada bu operasyondan en çok etkilenen Hatay halkımızın sorunlarının çözülmesi noktasında maalesef ses vermiyorsunuz. Nedir taleplerimiz? Ben burada sıralamak istiyorum; Hatay´da 15 ilçenin vergi borcu iki yıl ertelensin. SSK ve BAĞ-KUR primi iki yıl ertelensin. Kamu alacakları iki yıl ertelensin. Çiftçilerimizin Ziraat Bankasından kredi borçları faizsiz iki yıl ertelensin. Esnaf Kefalet Kooperatifinden kredi alan esnafımızın kredisi faizsiz iki yıl ertelensin. Esnafa ve çiftçiye faizsiz kredi desteği sağlansın. Yayladağı Sınır Kapısı mutlaka açılmalı. SSK ve Bağ-Kur, Karadeniz´de olduğu gibi, 700 TL´den 300 TL´ye mutlak indirilmeli. Bu masum taleplerini sadece sizin onaylamanız gerekiyor. El ele verelim, Hatay´ımızın bütün sorunlarını birlikte çözelim” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER