Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Biz, çöplüğe düşmeden barışı öğrenmeliyiz!"

“Biz, çöplüğe düşmeden barışı öğrenmeliyiz!”


CHP’de Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya başkanlığında İl Başkanı, İlçe Başkanları ve il-ilçe yöneticilerinden oluşan bir heyet geçtiğimiz hafta sonunda Reyhanlı ilçe merkezinde ve sınır yakınlarında Mehmetçiğe moral ve destek vermeye çalıştı. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile de görüşen ve Şanverdi’nin eşliğinde sınıra kadar giden CHP’liler adına burada bir açıklama yapan PM üyesi Yıldırım Kaya, Parti olarak Suriye politikalarının, Türkiye’nin çıkarları doğrultusunda değiştirilmediğini, AKP hükümetinin ise emperyalist güçlerin savaş politikalarını ülkenin dış politikası haline getirdiğini kaydetti. İl Başkanı Servet Mullaoğlu’nun da katıldığı Reyhanlı çıkartmasında konuşan PM üyesi Yıldırım Kaya, şöyle devam etti:
“Ben, buradan, AKP’ye oy veren değerli halkımıza sormak istiyorum. Yaşadıklarımızın bedelini kim ödemeli?
Suriye’de toprağa düşen kınalı kuzularımız mı? Yoksa Türkiye’nin güvenliğini yok edip, savaşın eşiğine getirenler mi? Beşar Esat; kardeş ilan edildiğinde desteklediniz.
Halkını katleden bir diktatör, en büyük düşman olduğu söylendiğinde de destek verdiniz. Burada bir yanlışlık yok mu? Türkiye iyi yönetiliyor olsaydı, dünyanın dört bir yanından gelen teröristlerin geçiş güzergahı olur muydu? Sınırlarımız hallaç pamuğuna döner miydi? Unutmayın, politikacılar da insan, onlar da hata yapabilir, gaflet içinde bulunabilirler.
Türkiye-Suriye ilişkileri gelişmeye devam etseydi, sınırımızdan bin bir çeşit terörist yerine, Türkler, Kürtler, Araplar akrabalarını ziyarete gelecekti.
Dünyanın dört bir yanından turistler girecekti sınırlarımızdan… , CHP Diyarbakır İl Örgütümüzün düzenlediği panelde barışı konuştuk. Türkiye’yi kurtaracak tek gerçeğin barış olduğunu bir kez daha sağır sultanların duyacağı tonda haykırdık.
Gaziantep çöplüklerinde, ‘çöplüğe düşünce birleşmeyi öğrendik’ diyen Suriye halkının yaşadığı dramları yaşamak istemiyoruz. Biz, çöplüğe düşmeden barışı öğrenmeliyiz!”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER