Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKat arttırımına hayır

Kat arttırımına hayır

Antakya Belediye Meclisi’nde bazı AKP’liler ile CHP’liler birlikte hareket etti, Başkanlığın teklifini reddetti!

Antakya Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz hafta sonunda gerçekleşen Mart ayı dönem toplantısında, bir önceki aydan kalma, ‘Antakya’da mevcut binaların tamamına 1 kat ilave arttırımı’ uygulamasını öngören teklif ele alındı. İsmail Kimyeci başkanlığındaki Meclis’in bu toplantısında, ilginçtir, bazı AKP’liler ile CHP Grubu işbirliği yaptı ve başkanlığın kat arttırımı teklifini Meclis’ten geçirmeyerek ‘HAYIR’ dedi.
-3 KOMİSYON DA-
Meclis’e gelen başkanlık teklifi, ilgili plan bütçe, içişleri ile imar komisyonlarına gönderildi. Antakya Belediye Meclisi’nin üç komisyonu da başkanlığın kat arttırımı ile ilgili teklifine olumsuz baktı, yani ‘HAYIR’ dedi.
Komisyonlardan gelen ‘HAYIR’ şeklindeki raporlar Meclis oturumunda oylandı. Toplantıda hazır bulunan AKP’liler ile CHP’liler, komisyon raporlarına, başkanlığın teklifine ‘HAYIR’ anlamına gelen ‘EVET’ dedi.
Dolayısıyla, İsmail Kimyeci imzasıyla Meclis’e gelen başkanlık teklifi Meclis’te kabul edilmeyerek reddedildi.
-PRESTİJ KAYBI-
Antakya’da mevcut binalara kat arttırımını öngören teklifin reddine, toplantıya katılmayan Yusuf Bal, Haşim Ertürk, Sabahattin İnal ile Esin Cepni dışındaki üyeler ile mevcut AKP’lilerden 8 kişi olmak üzere toplamda 16 üye, komisyon raporlarına ‘EVET’, yani teklife ‘HAYIR’ dedi. Başkanlık teklifi, 16 ‘HAYIR’ ve 9 ‘KABUL’ ile Meclis’te reddedildi.
AK Parti çevrelerinde, Başkanlığın bu teklifinin reddedilmesinin Başkan İsmail Kimyeci açısından prestij kaybı olarak değerlendiriliyor

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER