Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“BİR ŞİİR BİR TÜRKÜ” Kültür Sanat Etkinliği

“BİR ŞİİR BİR TÜRKÜ” Kültür Sanat Etkinliği

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör başkanlığında “Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler” ana teması adı altında kutlanan 54. Kütüphane Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Hatay Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi adına organize edilen “Bir Şiir Bir Türkü” Kültür-Sanat Etkinliği Hatay İl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

30 Mart 2018 Cuma günü saat 10.30 da başlayan şiir ve türkü dinletisi, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile çok sayıda öğrencinin dinleme olanağı bulduğu etkinlik büyük ilgi gördü. Türkiye Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilcisi şair Nebih Nafile’nin organize ettiği ve sunumunu yaptığı etkinliğin açış konuşmasında konuşan Hatay Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi Müdürü Celal Baz; “Kütüphaneler Haftası vesilesi ile bir aradayız. Hepinize hoş geldiniz. Bu etkinliklerimizde bizlere katkı sunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Bugün güzel bir şiir ve türkü dinleyeceğiz. Tüm misafirlerimize sevgi ve saygılarımla iyi dinletiler diliyorum.” Dedi.

Sevgi, dostluk, mutluluk, umut, birlik ve beraberlik duygularıyla şiir ve türküler bir pınar gibi aktı. İki bölümden oluşan şiir paylaşımlarını Mehmet Tekin, Ömer Bayraktar, Usulet Coşkuner Güner, Mahmut Çetin Zorba, Nevra Çağlayan, Canan Başkaya yaparken gitarda Merih Nafile, bağlamada şair-ozan Nebih Nafile eşlik etti.

Edebiyatçılar Derneği Hatay İl Temsilcisi Nebih Nafile; “Kentimizin, dolayısı ile ülkemizin güzel yüzlerini, sevgi dolu yüreklerini şiir ve türkü sever siz değerli konuklarımızla buluşturduk. Her daim gülümsemeyi bir buket çiçek gibi karşıdaki kişiye sunan Cemil Meriç İl Halk Kütüphane Müdürü güzel insan Celal Baz dostumuzun desteği ile 54.Kütüphaneler Haftası şiir ve türkülerle kutlandı. Dizeleriyle bizlerin yürek sesi olan, her zaman güç veren şairlerimize, ozanlarımıza, bu programın hazırlanmasında yardımcı olan başta il kültür ve turizm müdürümüz sayın Hüsnü Işıkgör Beyefendiye, değerli Celal Baz Beyefendiye, İlgin Berber Hanımefendiye, ses, ışık ve sahne arkasında emek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” Dedi.

Program sonunda, Hatay Cemil Meriç İl Halk Kütüphanesi Müdürü Celal Baz, emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür belgesi verdi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER