Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTurizm Sezonu Başladı

Turizm Sezonu Başladı

Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, bu sezon, turizmden Hatay olarak ümitli olduklarını söyledi. Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu’nun yaz sezonu öncesi turizmle ilgiliaçıklamaları şöyle:
“Turizm sezonun başlamasıyla birlikte, Hatay ilimize değişik illerden ve yabancı ülkelerden gelen yerli-yabancı turistlerde hareketlilik gözlenmesi, hem turizm sektörü hem de esnafımız açısından sevindirici bir gelişmedir. Hatay ilimiz; kadim, hoşgörü ve serhat bir şehirdir. Bu ile gezmeye gelen her turist bizler için velinimet, başımızın tacı, gönlümüzün sultanıdır. Yıllardır çektiğimiz sıkıntıları ve üzüntüleri geride bırakmak istiyoruz. Artık bu şehir ayağa kalkmalı ve uyuyan devi uyandırmalıdır.
Şehrimiz yıllardır kötü bir algıya maruz kaldı. İnsanlara ‘sakın oraya gitmeyin, savaş var’ denildi, seyahat sigortası yapılmadı. Oysa bu ilde yaşayan bir buçuk milyon insan var, Tüm halkımız kenetlenip her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bir yaşam sağladı ve sağlamaya da devam ediyor. Sıkıntıları geride bırakmak dileğiyle, 2018 yılında ilimizde hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamak ve en iyi şekilde uğurlamak istiyoruz. Buraya gelecek turistlere en iyi hizmeti vermek, dönüşlerinde ilimiz hakkında güzel izlenim bırakmak için belediyelerimize, esnafımıza, turizm sektörüne ve nakliyecilerimize büyük iş düşüyor. Hatay ilinin yollarının onarılması, temizlik ve çevre düzenlemelerin yapılması için belediyelerimiz canla başla çalışmalıdır. Esnafımız ve turizm sektörü turistlere güzel yemekler çıkartmalı, hijyene ve sunuma dikkat etmelidir. Nakliye şirketlerimiz turist taşırken araçlarının temiz olmasına, şoförlerin kılık kıyafeti düzgün olmasına dikkat etmelidirler. Anlayacağınız, bu ilin kalkınmasında en büyük rollerden birisi turizmdir. Şehrimizin sokaklarında gördüğümüz turistler ilin güvenliğine, huzuruna, rengine imza atarlar. Tüm turizm sektörüne ve esnafımıza bol kazanç iyi bir sezon diliyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER