Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSivas’ta yakılanlar anıldı…

Sivas’ta yakılanlar anıldı…


Sivas katliamının, 25. yılında Madımak otelinde hayatını yitirenleri anmak için İskenderun Cem Evinde Emek ve Demokrasi bileşenleri, CHP Hatay milletvekili Suzan Şahin ile birlikte kalabalık topluluk bir araya geldi.

Basın açıklamasını okuyan Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu kültür vakfı Başkanı Dr. Halil İbrahim Ayaz “2 Temmuz 1993’de Sivas’a düşen ateş yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor” dedi.

Ayaz, Pir Sultan Abdal etkinliklerine katılmak için Sivas’a giden aralarında aydınların, ozanların, gençlerin olduğu, ülkenin aydınlık yüzü semah dönen 33 canın katliamın üzerinden çeyrek asır geçtiğine işaret etti.

2 Temmuz 1993 Sivas Katliamında Madımak Otelinde kurtarılmayı bekleyenler, geçen her dakikada ölüme daha fazla yaklaşırken dönemin hükümeti katliamı izlemekle yetindiğini ifade eden Ayaz basın açıklamasının devamında şunları vurguladı: “Mağdurların değil, faillerin yanında yer almıştır. Dönemin Başbakanı Çiller katliamın ardından “Çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir” derken, yine dönemin Cumhurbaşkanı Demirel “Olay münferittir. Ağır tahrik var. Bu tahrik sonucu halk galeyana gelmiş…. Güvenlik kuvvetleri ellerinden geleni yapmışlardır… Karşılıklı gruplar arasında çatışma yoktur. Bir otelin yakılmasından dolayı can kaybı vardır” sözlerini sarf etmiştir…”

Aradan geçen çeyrek asıra rağmen aynı zihniyet devam ettiğinin kaydedildiği basın açıklamasında Ayaz özetle şunları kaydetti: “Farklı dilleri, inançları ve kültürleri ‘tek dil, tek din, tek millet’ anlayışıyla baskılayanlar gerici zihniyetin kendisini yeniden yeniden üretmesi zeminini güçlendirmeye devam ediyor. Halkların barış içinde, kardeşçe bir arada yaşama zemini mezhepçi ve otoriter anlayışıyla her geçen gün daha fazla zehirleniyor. Sivas utancıyla yüzleşmek yerine katillere kol kanat gerenler yeni katliamlara davetiye çıkarmaya devam ediyor”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER