Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"CHP de liderlik sorunundan önce yapısal eksikliklerin olduğunu düşünüyorum."

“CHP de liderlik sorunundan önce yapısal eksikliklerin olduğunu düşünüyorum.”


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mazman Medya Grup Radyolarının canlı yayın konuğu oldu.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerindeki sonuçlarını değerlendiren Başkan Savaş,” Seçim sonucunda hemen hemen herkes beklediği oyu aldı. Milliyetçi Hareket Partisi dışında sürpriz yapan bir parti olmadı. Bunun dışında alınan oylar partisel bazda baktığımız zaman beklenen oylar civarındaydı. Cumhuriyet Halk Partisinin 2-3 puan daha aşağıda çıktığını gördük. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise ikinci tura kalınacağını bekliyorduk. Ama birinci turda iş bitti. Bundan sonraki süreçler de önemli. Bu süreçler içerisinde siyasi partilerimizin yeni sisteme göre kendini dizayn etmesi ve kendini ona göre hazırlaması gerekiyor. Bu sistem iyi bir liderler güzel sonuçlar çıkartabilir. Ama liderde sıkıntı olursa çok problem yaşayacağımız bir sistem. Bütün sorumluluğu, yükümlülüğü ve yetkiyi tek kişiye verdiğiniz zaman eğer ekibini iyi kurmuşsa ve düzgün bir şekilde çalışıyorsa bu hızlı sonuç alma ve doğru karar verme açısında artıları olabilecek bir sistem. Ama seçilen kişi bu düzenlemeyi yapamayacaksa yapılan bütün hizmetlerin aksamasına ve Türkiye’de yapılacak işlemlerin negatif bir seviyede olmasına neden olur” sözlerine yer verdi.

Milletvekilleri seçimi ile alakalı kendisine verilen tepkilere cevap veren Başkan Savaş,” Sayın Hatay CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün bu işe müdahil mi taraf mı olmuş onu sormak gerekir. Halil İbrahim Özgün görüş veriyor da Lütfü Savaş’a sorulduğu zaman görüş vermesin mi? Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı ne kadar müdahil olduysa bende o kadar müdahil oldum. Benim fikirlerim de değerlendirilmişse ben teşekkür ederim. Demek ki saygın ve fikrine önem verilen bir insanmışım olaya oradan da bakılması lazım” sözlerine yer verdi.

Başkan Savaş,CHP de süregelen kurultay talebleri için görüşünün sorulması üzerine şunları söyledi.
” Bu konuların çok stratejik düşünülmesinden yanayım. Bir seçim yapıldı ve o seçim sonrası zafer kazanıldı düşüncesi oluşarak iktidar partisi hemen yerel seçim yapma peşinde. Sizi daha muhalefet olarak hazırlıksız yakalama peşinde. Bizim adayımız 24 Haziran akşamı yenilmiştir. Baskın yerel seçim yapılacaksa bu kurultayın toplanmasını doğru bulmuyorum.
Yapılmayacaksa da doğru bulmuyorum. Çünkü Sayın İnce, Kılıçdaroğlu’nun karşısına iki defadır çıkıyor. Delegelerimiz Sayın Kılıçdaroğlu tarafında çoğunluğu yer aldı. Sayın Genel Başkanımız Muharrem Bey’i iki defa mağlup etmesine rağmen Cumhurbaşkanı adayı yaptı. Yani Türkiye’nin en onurlu makamına onu layık gördü. Ben bu kurultayın zamanlamasının erken olduğunu düşünüyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi liderlik sorunundan önce yapısal faktörler konusunda çok önemli eksikliklerin olduğunu düşünüyorum. Yapısal sorunlarımız, parti tüzüğümüzü ve Türkiye’nin bundan sonraki süreçte yapılacaklarının altı doldurulursa bence biz çok daha faydalı iş yapmış oluruz.
Sadece Cumhuriyet Halk Partisine değil bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı partimizi iktidara taşımanın en önemli yapı taşlarını oluşturmuş oluruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorunu Kemal Kılıçdaroğlu mu ya da Muharrem İnce sorunu değil” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER