Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"İsteklerimiz torbaya sığmaz"

“İsteklerimiz torbaya sığmaz”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hatay Şubesi, fiili hizmet süresi zammı yanı sıra, çalışırken ve emeklilikte insan onuruna yakışır ücret isteminde bulunduklarını duyurdu.
SES Hatay Şubesi Yönetimi adına Başkan Dr. Servet Alkan yaptığı açıklamada, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM’ye sunulduğunu, bu kanun teklifindeki fiili hizmet süresi zammının, emekliliği etkilediğinin altını çizdi ve şöyle devam etti:
“Gece gündüz demeden günün 24 saati sağlık ve sosyal hizmet sunumunu gerçekleştiren emekçilerin temel taleplerinin başında yer alan fiili hizmet süresi zammını (yıpranma payı), çalışırken ve emeklilikte insan onuruna yakışır ücret taleplerini kararlı ve ısrarlı bir şekilde savunduk. Taleplerimizi elde edinceye kadar mücadele edeceğimizi kararlılıkla ifade ettik. Taleplerimizdeki haklılık ve mücadelemizdeki süreklilik görmezden gelinemedi. Daha öncede seçimler süreçlerinde bu taleplerimiz hükümet ve yandaş sendikalar tarafından sürekli sulandırılıp ve gerçekleşmeyen vaatlere dönüştürme çabasına girilse de, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini taleplerinden ve talepleri için mücadeleden vazgeçirmemiştir.
Mücadelemiz sonucunda, bugün eksik de olsa, fiili hizmet süresi zammı torba yasaya dahil edilmiştir. Öncelikle belirtmeliyiz ki, emekçilerin özlük hakları böyle torba yasalara sığmaz. Torba yasada yer alan düzenlemeler, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerini karşılamamaktadır.”
SES Hatay Şubesi basın açıklamasında, 10 yılı aşkındır yoğun olarak dillendirilen ve 2014 yılında sağlık emek ve meslek örgütlerinin ortak bir yasa tasarısına dönüşen talebin net olduğu kaydedildi ve şöyle denildi.
“Sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışan tüm emekçileri kapsamalıdır. (sağlık hizmetleri sınıfı, yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı, sosyal hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, genel idare hizmetleri sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı) Geçmiş çalışma sürelerini kapsamalıdır. Fiili hizmet süresinin de çalışma yeri ve yoğunluğuna bağlı olarak 180 ile 60 gün arasında düzenlenmesini ve fiili hizmetten yararlanmada ‘fiilen çalışma şartının’ kaldırılmasını talep etmekteyiz.
Sendikamız, sağlık turizmi anlayışına karşı çıkmaktadır. Çünkü bir ülkede bulunan tüm insanlar (göçmen, turist, vatandaş) aynı sağlık hizmetlerinden faydalanmalıdır. Bu tür ayrımlar, sağlık hizmetlerinin bütünlük ilkesini bozmaktadır. Bu itirazımızla birlikte, önemiz…
Gelirden kaynaklı dağıtılacak ek ödemelerin tüm emekçileri kapsayacak şekilde dağıtılması gerekir. Tüm bu önerilerimizle birlikte, seçim öncesi vaat edilen, emekçilerin hakkı olan 3600 ek gösterge ile ilgili düzenlemenin yasada yer almasının yanı sıra, her gün yaşadığımız sağlıkta şiddetin de artık siyasi iktidarın gündeminde olması ve buna ilişkin çözümler üretmesini ve yine sağlık emek ve meslek örgütlerinin hazırlayıp mecliste grubu bulunan partilere ilettiği şiddet yasa tasarısı önerimizin de bu düzenlemelerle birlikte ele alınmasını istiyoruz.
Yukarıda yazdığımız talepler tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerin hakkıdır.”
SES Şube Başkanı Dr. Servet Alkan, bu talepler doğrultusunda işyerlerinde imza kampanyası, bildiri dağıtımı çalışmaları yürüttüklerini ve toplanana imzaları da TBMM’ye gönderdiklerini, isteklerini de Hatay’ın 11 Milletvekiline de fakslarla aktarıldığını sözlerine ekledi. –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER