Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÇocuklarımızı ekrandan uzak tutalım…

Çocuklarımızı ekrandan uzak tutalım…


Günümüz teknolojisinin çocuklar üzerindeki etkisine değinmek amacıyla Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ailelerin ve bireylerin bilinçlenmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyor.
KADEM Hatay şubesi günümüzün en büyük sorunlarından birisi haline gelen ekran bağımlılığı konusunda Payas ve Antakya’da konferanslar vererek özellikle anne,babaların ekran bağımlısı çocuklar yetiştirmemeleri için bilgilendirmeler yapıyor.
Antakya’da düzenlenen konferansta çağımız insanını, toplumunu, ailesini, her anlamda olumsuz etkileyen ekran bağımlılığının günümüzün en önemli hastalığı olduğuna değinen KADEM Hatay Eğitim komisyonunda yer alan Sosyolog Nurcan Özcan; “ Günümüz Türkiye’sinde ailelerimiz henüz altı aylık bebeklerini telefon ile tanıştırmaktadırlar. Bu durumun ne kadar tehlikeli olduğunu farkında olamayan ya da bundan mutlu olan daha da önemlisi çocuğunun mutlu olduğunu düşünen milyonlarca aile bulunmaktadır. Bu yanlış algıların ortadan kaldırılması ve farkındalığı yüksek bilinçli bireylerin, anne ve babaların yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sağlıklı devletler,sağlıklı toplumlar, sağlıklı aileler ile kurulur ve devam eder” şeklinde konuştu.
Aile, bireyin ilk eğitim merkezi, ebeveynlerde çocukların ilk öğretmenleri olduğunu , ebeveynlerin eğitilmesi geleceğin güvencesi olduğunu, KADEM olarak eğitimlerinin toplumun temel taşı olan aileler üzerinde yapmaya çalıştıklarını ifade eden Özcan ebeveynlerin bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini, anne babaların eğitimi ile çocuklarımızın daha sağlıklı nesiller olarak yetiştirmek adına atılacak en önemli adım olduğunu ifade etti.
İlk eğitimlerini Payas Kaymakamlığı ve Payas Belediyesi ile düzenlediklerini kaydeden Özcan, Payas’ta eğitimlerin Eylül ayından itibaren düzenli olarak gerçekleştireceklerini İkincisini yapmak için Antakya Halk Eğitim Merkezinin daveti ile gerçekleştirdiklerini söyledi.
Hatay KADEM’in hedefi Ocak 2019 ‘a kadar Hatay’ın tüm ilçelerinde bu eğitimleri gerçekleştirmek olduğunu belirten Özcan; amaçlarının daha çok insana ulaşarak toplumun daha sağlıklı, daha mutlu bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER