Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelYıllık 100 ton kabak işliyoruz

Yıllık 100 ton kabak işliyoruz


Yusuf Amca Sakızlı Dondurmaları Firması Üçüncü kuşak temsilcisi Onur Bilen, ünü kent dışı ve yurt dışına yayılan meşhur kabak tatlısı için, yıllık yaklaşık yüz ton kabak işlediklerini söyledi.

Meşhur Yusuf Amcanın Kabak Tatlısı’ adıyla bir marka haline gelen kabak tatlısının kalitesinin, kabağın çekirdeğinden, ekimine, hasadından, işlenişine kadar geçen sürecin tüm aşamalarının içerisinde yer almalarından kaynaklandığı belirtiliyor.

Yusuf Amca Sakızlı Dondurmaları Firması Üçüncü kuşak temsilcisi Onur Bilen kabak tatlısı yapılışının tam zamanı olduğunu vurgulayarak çiftçiye kabak çekirdeğini kendilerinin verdiğini, kendileri adına ekip topladığını söyledi.

Bu seneki verimin çok güzel olduğunu ifade eden Onur Bilen ortalama kabak ağırlıklarının 50 kilo ile 70 kilonun üzerinde bulunduğunu aktararak “Ortalama olarak 50 kiloluk bir kabaktan 20-25 kilo tatlı elde edilir. 50 kilodan 50 kilo tatlı çıkmaz. İç kabuk dış kabuk olarak fire verir” dedi.

Bu sene kabak tatlısı yapımına erken başlamalarının sebebinin talebin fazlalığından kaynaklandığının altını çizen Onur Bilen “Bu sene kabaklar geçen seneye oranla daha güzel biraz daha lezzetli, sebebi toprağın verimliliğiyle alakalı, her yıl değişebiliyor. Toprak bir yıl verimli, bir yıl verimsiz, güçsüz olabiliyor. Geçen sene kabak çok azdı, daha güçsüzdü. Bu sene kabaklar daha güçlü daha büyük daha sert, daha lezzetli. Türkiye’nin dört bir yanından talep geliyor. Üretimde çok fazla oynama olmaz, üretimimiz üç aşağı, üç yukarı sabit gibi. Bu sene ortalama 80-85 tona yakın kabak (işledik) çektik. Arada belki 10-15 ton daha alabiliriz,100 tona tamamlayabiliriz” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER