Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelULUSLARARASI USTALIK BAŞARI ASLA TESADÜF DEĞİLDİR

ULUSLARARASI USTALIK BAŞARI ASLA TESADÜF DEĞİLDİR

 

Hatay Güney Rüzgârı Dergisi’nin yeni sayısı çıktı

 

Dünyayı kalbine sığdıran DiyapBüyükaşık’ın hedefi:

 

 

22 yıldır aralıksız olarak aylık yayınlanan Güney Rüzgârı Dergisi, Ağustos ayında küçük yaştan satranç sporuna gönül vermiş, dünyayı kalbine sığdıran DiyapBüyükaşık’ın başarı öyküsüne yer verilmiş. Sayısız ulusal ve uluslararası ödüller kazanan Büyükaşık, bundan sonra ki hedefini uluslararası ustalık olarak ortaya koyuyor.

Dergiyi omuzlayan Gazeteci  Mehmet Ali Solak ise, “An gelir alıp başımı giderim” başlıklı makalesinde insanların yaşadıkları bölgelere olan sorumluluklarını hatırlatarak, kalıcı izlerin önemine vurgu yapıyor. Yıllar önce Antakya Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü yapan 92 yaşındaki Süheyla Keskil ile yapılan sohbette bir solukta okunabilecek konular arasında.

Yazar Selman Büyükaşık“Üç yıl önceki panel”e değinirken, Süheyl Budak “Genetiği ile oynanmamış karpuz ve Antakya karpuz rakısı”, Yahya Aksoy “Bilge Öğütleri”, Mustafa Solak “Atatürk’ün Kılıç Ali’si”makaleleri okunmaya değer yazılar arasında.

Dergideki öykülere gelince… Antakya Öyküleriyle tanınan Dr. Necdet Özkaya, Teopolis=Tanrı’nın Kenti Serisi’nde “Ichthusnedir? Bilir misin?”, Av. İbrahim Ersuz, “Küçücük bir hikayem var”, Hulusi Atahan “Ermiş Dede”, Dr. Muhsin Boz da “Çarpılmıştım” konulu öyküleri yer alıyor.

Sabahattin Yalkın’ın “güneşle eşleşirse”, BedranCebiroğlu’nun “Evsizler Ülkesi Amerika” ve Sabit Akdeşir’in “Göçmenlik/ Alexis” şiiri,A.Kadir Paksoy’un Günlerin Terkisinden başlığıyla günlük, sağlık konusunda Diyetisyen Sedef Yeral’in “Gebelikte kilo alımı”, sporda Hatay’ın elde ettiği başarılar da derginin içeriğini zenginleştiren konu başlıkları. Hatay’da gelişen olaylarve Nurhan Sağlar’ın pasta ve yemek tarifleri dedergide yer alan yazılar arasında.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER