Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVekil Özel:Savaş’a Borçlanma Yetkisi Yok!

Vekil Özel:Savaş’a Borçlanma Yetkisi Yok!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a borçlanma yetkisi verilmeyeceğini söyledi. AKP’li Vekil Özel, borçlanılacak paranın nerelere harcanacağının belli olmadığını öne sürdü ve Lütfü Savaş’ın bu parayı seçim bütçesi olarak kullanacağını savundu.
AK Parti Hatay İl Genişletilmiş İl Meclis Toplantısı’nda konuşan Milletvekili Abdulkadir Özel, “2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Hatay’ın makus talihini değiştirerek, Fatih Sultan Mehmet’in 1453’te İstanbul’u fethedip, bir çağı kapatıp yeni bir çağ açtığı gibi, biz de Hatay’da Mart 2019 yerel seçimlerinde şimdiki çağı kapatıp Hatay’da yeni bir çağ başlatacağımızı şimdiden müjdeliyorum” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı sert bir dille eleştiren Milletvekili Özel, “Başkan hazretleri ha bire Meclis’ten borçlanma yetkisi istiyor. Ama borçlanacağı paraları nereye harcayacağını bize göstermiyor. Biz de AK Parti olarak, nereye harcanacağı belli olmayan bu paraları Parti olarak Başkan Lütfü Savaş’a vermek istemiyoruz. Halkın cebinden çıkan bu paraların 6 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde Başkan Savaş’ın seçim bütçesi olarak kullan-masına asla izin vermeyece-ğiz” şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen BŞB Meclis toplantısında, borçlanılacak 114 milyon lira paranın Hatay ili genelindeki 15 ilçedeki cadde-sokak ve alanların asfaltlanması ve parkelenmesi işlemine kullanılacağı, başka alanda kullanmasının Meclis kararıyla zaten mümkün olmadığı kaydedildi ve asfaltlanacak, parkelenecek tüm yollar, alanlar ve sokakların isimleri tek tek borçlanma teklifi yazısında yer alırken, bu bilgiler, AKP ve MHP Grup Başkanlarına da yazılı şekilde elden tebliğ edildi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER