Pazar, Eylül 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ HATAY

BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİ HATAY

Hatay Valisi Erdal Ata, Ottoman Otel’ de düzenlenen resepsiyonda Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlamanın, coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade etti.

Vatanın bağımsızlığı ve istiklali için binlerce şehit verilerek kazanılan kurtuluş mücadelesinde Türkiye halkı, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı hayatın şartı kabul etmiş bir milletin kahraman evlatları olduğunu belirten Vali Ata; “ Yeniden dirilişimizin simgesi olan Cumhuriyetin ilanıyla, egemenlik kayıtsız şartsız, Türk milletine verilmiştir. Bizleri çağdaş dünya ile buluşturan, özgürce yaşamamıza imkân veren Cumhuriyet, korumamız, sahip çıkmamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır“dedi.

Geçmişten günümüze birlik-beraberliğin, barışın ve hoşgörünün simgesi olan Hatay’ı, bu yönüyle de bağımsızlık ve cumhuriyet ruhunun yaşadığı örnek bir şehir olduğunu dile getiren Vali Ata; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılını kutladığımız bu özel gün vesilesiyle, kardeşlik ruhunun ve huzur ortamının tüm Dünya’ya yayılmasını ve ilelebet devam etmesini diliyorum. Sözlerimi büyük önder Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum: “ Türkiye Cumhuriyeti; büyük Türk milletinin öz ve en değerli malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek sonsuza kadar yaşayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. Yıl pastası 10.yıl marşı eşliğinde kesildi. Düzenlenen resepsiyonda Mustafa Kemal Üniversitesi Konservatuar bölümü öğrencileri Atatürk’ün Sevdiği şarkıları seslendirdi.

Çocuk istismarına karşı hayır dediler…
Resepsiyona Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2’nci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz,İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Önlen, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr.Mevlüt Aktaş,İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları,siyasi,parti temsilcileri,sivil toplum kuruluşlaru askeri ve mülki erken şehit ve gazi yakınları katılım gösterdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER