Cuma, Eylül 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelKavillioğlu ‘Tevhid Mücadelesini’ anlattı

Kavillioğlu ‘Tevhid Mücadelesini’ anlattı


Hatay Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin düzenlediği ve her hafta farklı bir konuşmacının katıldığı “Şuur Dersleri” programına bu hafta Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu konuşmacı olarak katılım gösterdi.
Yoğun katılımın olduğu programa Milli Gazete Yazarı İlahiyatçı Dr. Necmettin Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Serkan Bulut, Antakya Temsilcisi Mehmet İncecik, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, HATİM-DER Başkanı Mehmet Yolcu, Şuurlu Öğretmenler Derneği Hatay Şube Başkanı Recep Bilgin, Din-Bir-Der Hatay Şube Başkanı Selim Demirli ve bazı STK temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
Anadolu Gençlik Derneği Konferans Salonu’nda gerçekleşen program Muhammed Parlak hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yıllardır her hafta düzenli olarak bu proğramı gerçekleştirdikleri için AGD’ye tebrik eden Müftü Kavillioğlu Kuran-ı Kerimden bazı peygamberlerin ve kavimlerin hayatlarından örnekler vererek ‘Tevhid Mücadelesini’ anlattı.
Tevhid ve vahdet İslam’ın özü olduğunu belirten İl Müftüsü Kavillioğlu, Hz. Ademle başlayan bu yürüyüşte bütün peygamberler kendi kavimlerini Allah’ın varlığına ve birliğine yani Tevhid inancına davet etiklerini, bu mücadelenin bugünde devam ettiğini dile getirdi.
Kavillioğlu; “Tevhid inancı kalplere gönüllere yerleştiği gibi ondan nasibe olmayanlar bu mücadelenin karşısında olmuşlardır. Cenabı Hak bizimde Tevhid inancımızı kalplerimize gönüllerimize nakşetsin ve son nefesimize kadar rızasına giden hak ve hakikat yolundan bizleri ayırmasın” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER