Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelHatay'dan yeni bir rekor daha

Hatay’dan yeni bir rekor daha

Hazineye ait tarımsal arazilerin kiralanması uygulaması dün sona erdi, ilimizden 7039 başvuru geldi.

Hazine’ye ait tarım arazilerinin üreticilere kiralanması projesinde başvurular dün sona erdi. Dün itibariyle, uygulamadan yararlanmak için 100 binden fazla çiftçi başvuru yaptı. En fazla başvuru yapılan iller sırasıyla Adana, Hatay ve İzmir oldu. İlimizde en çok hazine arazisi kiralama başvurusu; Reyhanlı, Kumlu ile Kırıkhan ilçelerindeki ova arazisi üzerine oldu.
Hazine arazilerinin, bu alanları ekip biçen çiftçilerce kiralanması uygulaması için Adana’dan 10.005, ilimiz Hatay’dan 7309, İzmir’den 4920 üretici başvurdu. Yaklaşık 218 bin vatandaşı ilgilendiren düzenleme, 3 milyar 400 milyon metrekare hazine arazisinin ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden kiralanmasını içeriyor.
Uygulama kapsamında, çiftçiler, hazineye ait arazi için 10 yıl süreyle kiralama sözleşmesi yapabiliyor. 10 yılın sonrasında da taraflar uzlaşırsa sözleşme uzatılabiliyor. Araziyi satın almak isteyen üretici, ecrimisil bedelinin yarısını ödeyerek arazinin sahibi olabiliyor. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde yüzde 20, yarısının peşin ödenmesi halinde ise yüzde 10 indirim yapılıyor. Taksitli satışlarda ise 6 yılda 12 eşit taksitle ödeme imkânı sağlanıyor. Arazileri kiralayan çiftçi, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği tüm desteklerden faydalanabiliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER