Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelVekil Kaşıkçı:"Asi Nehri nin temizliğine Bakanlık el atmalı

Vekil Kaşıkçı:”Asi Nehri nin temizliğine Bakanlık el atmalı

“Asi Nehri’nin temizliğini sadece ilçe ve büyükşehir belediyelerimize bırakmayarak, ilgili Bakanlıkların da bu işe el atmasıyla tekrardan temizlenmesini bekliyoruz.”

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 13’üncü maddesinde değişiklik yapılması için verdiği önerge üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Asi Nehri’nde yaşanan kirliliğe de işaret etti.
İlgili Bakanlıkların işe el atmasını isteyen Kaşıkçı, şunları söyledi:
“Çevreyle ilgili bu yasa teklifi Meclis’te tartışılırken, ben de seçim bölgem olan Hatay’da çevresel olarak yaşadığımız bir probleme de değinerek sözlerime son vereceğim. Hatay’da, hepinizin bildiği üzere, birçoğumuzun dizilerde hatta sinema filmlerinde seyrettiğimiz çok güzel bir nehrimiz var, Asi Nehri. Bu Asi Nehri öyle bir nehir ki, başka bir ülkenin toprağından doğup bizim topraklarımızdan geçerek Akdeniz’e boşalıyor. Lübnan’dan doğup, Suriye’yi bir baştan bir başa dolaşarak Antakya ilçesinden Hatay’ımıza gelip Samandağ ilçemizden de Akdeniz’e boşalan, gerçekten şehrimize büyük bir katkı sunmak için gelen bu nehrimiz, üzülerek söylüyorum ama, bizler tarafından kirletiliyor. Akdeniz’de, çıkarken… Özellikle ağır metal yönünden çok kirli olduğu tespit edilen bu nehrin temizliği ise, yine üzülerek söylüyorum ama, sadece ilçe ve büyükşehir belediyelerinin üzerine yüklenmiş büyük bir sorumluluk hâlinde. Yaklaşık 100 kilometresi şehrimizin içerisinden geçen bu nehrin temizliğini sadece ilçe ve büyükşehir belediyelerimize bırakmayarak, ilgili bakanlıkların da bu işe el atmasıyla bu nehrin tekrardan temizlenmesini, Hatay’a ve çevreye sunduğu o büyük kirlilikten bir an önce kurtarılmasını bekliyoruz.” –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER