Cumartesi, Eylül 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDOĞA DOSTU, YILANI AĞDAN KURTARDI

DOĞA DOSTU, YILANI AĞDAN KURTARDI

Samandağı’nda gerek yeşili koruma gerekse hayvanların yaşam mücadelesine destek olma çalışmaları ile ilçede doğayı koruma dendi mi ilk akla gelen isim Samandağ Çevre Koruma Ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik, hafta sonu, bayram demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Doğal dengenin korunması adına çaba sarf eden doğa dostu Atik, Yenimahalle sakinlerinden Remzi Şat’ın Bahçesinde Ağa takılan yılanı hafta sonunda gerçekleştirdiği çalışma ile kurtardı. Kurtarılan yılan doğal yaşam alanına bırakıldı.

Mahalle sakinlerinin Dernek Başkanı Atik’i araması üzerine olay yerine gelen Samandağ Çevre Koruma Ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik yılanı bulunduğu ağdan kurtararak doğal yaşamına geri gönderdi.

Olayla ilgili Mahalle sakini Şat, “bahçeye ekinleri sulamak için inmiştim. Rüzgar olmamasına rağmen ağların şiddetli bir şekilde sallandığını fark ettim. Ağların yanına yaklaştığımda uzun bir yılan gördüm. Hemen Mişel Bey’i aradım”dedi.

‘İnsanlar bütün canlı türleri ile barış içinde yaşamalı’ diyen Dernek Başkanı Atik: “Halk arasında ‘yılanlar, görüldüğü yerde başı ezilmelidir’ diye tabir edilen canlılardır. Biz çevrecilere göre yılanlar yaşam zincirinin bir halkasıdır. Onlar birçok canlı için yemdir ama aynı zamanda birçok zararlı kemirgen canlının avcısıdır. Ne yazık ki tarım alanlarında kullanılan zehirli kimyasallar, insan eli ile yaşam alanlarının daralması birçok canlı gibi yılanların da neslini tehdit etmektedir. Bu bölgede birçok yılan türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Hiçbir yılan, siz ona saldırmadığınız sürece size saldırmaz. İnsanlar bütün canlı türleri ile barış içinde yaşamalı, hem kendileri ile hem de hayvanlar ile..” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER